Cégvilág

"Kirúgási listát" vezet a Schlecker

A Schlecker német drogérialánc nagy vihart kavart azzal a nemrég nyilvánosságra került listával, amelyen azok az alkalmazottak szerepelnek, akiket el akar bocsátani.

A Der Spiegel szerint a Schlecker húszoldalas listát vezet azokról a dolgozókról, akiktől meg akar válni és akiket megfigyelés alatt tart. A dokumentumon szereplő nevek után két időpont látható. Az első, amikor a Schlecker menedzsmentjének figyelme ráirányult az érintett személyre, a másik pedig azt az időpontot jelzi, amikor az illető személytől szeretnének megválni – mondta el a lapnak a cégnél működő munkástanács.

A The Local emlékeztet arra, hogy a Schlecker nem először kerül negatív figyelem középpontjába, korábban ugyanis az alacsony fizetések és a felhasználók személyes adatainak kiszivárogtatása miatt szóltak a cégről a hírek.

A Verdi szakszervezet szerint a listát Michael Strisciullinak, a Schlecker személyzeti igazgatójának utasítására állították össze, és folyamatosan gondozzák. A listán szereplő minden alkalmazott a magasabb bérsávokban helyezkedik el, közülük sokan évek óta a vállalatnál dolgoznak és akadnak olyanok is, akik népszerűtlenné váltak a menedzsment szemében.

A Schlecker eredetileg azt állította, hogy a dokumentum csak a műszakszervezésre vonatkozik, de később beismerte, hogy egy Strisciullival folytatott, a dolgozók teljesítményére vonatkozó tárgyalás eredménye. A drogérialánc a média érdeklődésének hatására közölte: módosítja majd az intézkedéseit.

lista alkalmazott elbocsát Schlecker kirúgás
Kapcsolódó cikkek