Cégvilág

Íme, a legtakarékosabb terepjárók

A Consumer Reports összeállította azoknak a terepjáróknak a listáját, amelyet üzemanyag-takarékosság szempontjából a leginkább érdemes megvásárolni.

A neves amerikai fogyasztóvédelmi magazin elemzésében megjegyzi, hogy a rendkívül magas üzemanyagárak ellenére az amerikaiak továbbra is szívesen vásárolnak kis és közepes terepjárókat. Ez a kategória nem a takarékosságáról híres, ugyanakkor a magazin összegyűjtötte azokat a modelleket, amelyek kedvező fogyasztást tudnak felmutatni. Emellett a szervezet külön értékelte az autókat a biztonság, a megbízhatóság és az erő szempontjából, így alakul ki az ajánlott modellek listája.

Mint arról beszámoltunk, a benzin gallononkénti ára (1 amerikai gallon 3,8 liter) ismét közeledik a 4 dollárhoz, így a vásárlók jó része elvárja, hogy az új kocsik országúti fogyasztása 6 liter legyen. Ám ennek ellenére számtalan olyan benzinfaló áll az autószalon reflektorai kereszttüzében, amelyeknél egy kövér gázfröccsre személyi hitelt kell fölvenni.

Ráadásul a két legkeresettebb modell – az amerikai gazdaság állapotát és a fogyasztók bizalmát egyaránt jellemző módon – a Ford F és a Chevrolet Silverado „full size” pick-up (platós kisteherautó), ezekből az első negyedévben a tavalyi azonos időszakinál 23, illetve 27 százalékkal többet, együttesen közel 220 ezret állítottak forgalomba. Pedig ezek aztán tényleg nagy fogyasztású motorral ellátott és autóbusznyi parkolóhelyet igénylő járművek. És csak utánuk következnek a toplistán az olyan valódi személyautók, mint a Nissan Altima, a Honda Accord vagy a Toyota Camry.

üzemanyag terepjáró fogyasztás takarékos
Kapcsolódó cikkek