takarékos

A fiatalok többsége takarékoskodó

A takarékoskodás igénye már egész korán megjelenik a magyar fiataloknál, a 14-18 éves korúak kétharmada, ha tud, félretesz. Az OTP Bank felkérésére készített, tavaly év végi, adatfelvételből emellett az is kiderült, hogy tízből négy fiatal már bankkártyával is rendelkezik, többségük az online vásárlástól sem riad vissza, ugyanakkor a jelentős hányaduk még mindig a készpénzt részesíti előnyben.
2017.03.28 Olvasási idő:

Íme, a legtakarékosabb szedánok

A Consumer Reports összeállította azoknak a szedánoknak a listáját, amelyek a legtakarékosabban üzemeltethetőek.
2011.06.20 Olvasási idő:

Íme, a legtakarékosabb terepjárók

A Consumer Reports összeállította azoknak a terepjáróknak a listáját, amelyet üzemanyag-takarékosság szempontjából a leginkább érdemes megvásárolni.
2011.06.08 Olvasási idő:

Több száz település spórol majd a tűzijátékkal

A nagyvárosokat, Pécset, Miskolcot, Szegedet és Békéscsabát követően az elmúlt napokban több száz kisebb település önkormányzata is úgy döntött, hogy a takarékosság jegyében rendezik meg az augusztus 20-ai ünnepséget.
2010.08.18 Olvasási idő:

Egész Európa spórol - Ki mennyivel költ kevesebbet?

Huszonhárom országban készített online felmérést az Ipsos csoport 2009 áprilisában. A Magyarország részvételével folyó kutatásban 23 ezren válaszoltak a feltett kérdésekre, amelyekből kiderült, hogy másfél éves tartós zuhanás után végre stabilizálódni látszik világszerte a globális fogyasztói bizalom, bár eközben a háztartások háromnegyede kénytelen volt szorosabbra húzni a nadrágszíjat és visszafogni a kiadásait.
2009.06.23 Olvasási idő:

Felére csökkenthető a fűtésszámla a geotermikus energiával Bécsben

Hatvanöt, geotermikus energiával fűtött önkormányzati bérlakás készül Bécsben. A jövőbeli lakók fűtésszámlája így 50 százalékkal lesz alacsonyabb.
2009.05.04 Olvasási idő:

Takarékos autópályavilágítás 13,8 millióért – Két év alatt megtérül

Bevált az M1–M7-es autópálya közös szakaszán tavaly három hónapon át tesztelt feszültségszabályozó készülék – tudta meg lapunk Kovács Zsolttól, az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. gépészeti és energetikai osztályának vezetőjétől.
2009.04.28 Olvasási idő:

Hogyan dolgozik válságban a jó beszerző?

Sokan gondolják azt, hogy válság idején a beszerzés az a pallos, amely a stratégiai döntéshozók takarékossági programjait „vakon” megvalósítja, minimálisra csökkenti a szervezet működési költségeit, kötelezettségvállalásait, rendelésállományát.
2009.04.07 Olvasási idő:

Az amerikai fogyasztók szerint idén nem javul a helyzet

Az America’s Research Group által végzett reprezentatív felmérés szerint az amerikai fogyasztók harmada szerint legalább egy évre lesz szükség, mielőtt javul gazdasági helyzetük. Negyedük szerint pedig még később várható javulás.
2009.03.11 Olvasási idő:

Hivatal nem, Költségvetési Tanács viszont lesz

Nem lehet szélesebb a költségvetés kiadási oldala 2009-ben, mint az idén, 2010-ben és 2011-ben pedig a kiadások az adott évre várható GDP-növekedés felével nőhetnek - ez szerepel abban a módosító javaslatban, amelyre hétfőn este bólintott rá az Országgyűlés.
2008.11.10 Olvasási idő: