Cégvilág

Így újít az Alteo

Összesen mintegy 800 millió forintos fejlesztést hajtott, illetve hajt végre a győri és a soproni erőműben az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. Győrbe három, egyenként egy megawatt teljesítményű új gázmotor érkezik a közeljövőben.

Ezzel az erőmű áramtermelő kapacitása öt megawattra nő. A beruházás mintegy 500 millió forintba kerül. „A fejlesztést követően az erőmű már önálló ügyleteket is köthet” – jelentette ki ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója. A fejlesztés alacsony beruházási költségszint mellett valósult meg, ráadásul a gázmotorok üzemeltetése többleterőforrást sem igényel.

Mintegy 50 millió forint értékű hatékonyságjavító fejlesztés már megvalósult a győri erőműben. A beruházás nyomán az erőmű régi, gőzalapú hőellátó rendszerét forróvíz-alapú technológiára állította át. Az új rendszer elődjénél jóval magasabb hatásfokú, ezáltal jelentős költség takarítható meg.

A soproni erőműben mintegy 250 millió forint értékű fejlesztés valósult meg. Két új kazánt állítottak üzembe, ez jelentős hatásfok-növekedést eredményezett. „A fejlesztés révén fogyasztóinkat a korábbiaknál versenyképesebben tudjuk ellátni, a beruházás emellett az ellátásbiztonságot is jelentősen erősítette” – értékelte a projektet a vezérigazgató.

hatásfok Alteo gázmotor beruházás költség chikán attila
Kapcsolódó cikkek