Cégvilág

Négyszáz munkahely Pécsett - A Jabil váltja az Elcoteqet

Négyszáz főnek ad munkahelyet az amerikai Jabil Circuit szerviz divíziója, amelyet a mai bejelentés szerint Pécsre telepít a cég.

Páva Zsolt és a Jabil magyarországi vezetője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 400 főnek ad munkát a jövőben az elektronikai cég a lehető legrövidebb időn belül. A tervek szerint már januárban elkezdődnek a munkálatok. A Jabil a szerviz divízióját hozza a baranyai megyeszékhelyre. Az üzemben Európa teljes területéről érkező elektronikai termékek (telefonok, háztartási gépek) javítását végzik majd – írja a bama.hu.

A vállalat csak a munkahelyteremtéshez adható állami támogatást kapja a cég, egyéb kiváltságokat nem. Bár egyelőre a hivatalos beszámoló szerint tárgyalások folynak a telephelyről, valószínűsíthető, hogy a Jabil az Elcoteq kivonulása után üresen maradó üzemcsarnokot veszi át, ezzel kapcsolatban a vállalat az elmúlt hetekben már tárgyalt a Pécs Holdinggal.

A Jabil Circuit Inc. 2000- ben a tiszaújvárosi ipari parkban építette fel az első magyarországi telephelyét, amely 2003-ban egy újabb gyártócsarnokkal bővült. A tiszaújvárosi gyár stratégiailag fontos: a világ vezető elektronikai vállalatainak nyújt EMS-szolgáltatást.

Jabil Pécs Elcoteq munkahely EMS
Kapcsolódó cikkek