Cégvilág

Valóságos offenzívát indít a Ford

A kontinens és Magyarország haszonjárműpiacán egyaránt meghatározó szerepet betöltő Ford a következő két évben valóságos offenzívát indít Európában: teljesen megújítja modellkínálatát, és haszonjárműszerviz-hálózat létrehozását is tervezi.

A márka kínálati palettájának megújulása az új Ranger megérkezésével vette kezdetét, amely már hetek óta kapható a hazai márkakereskedésekben. Amint Varga Zsombor, a Ford Közép- és kelet-Európai Értékesítő Kft. magyarországi PR- és kommunikációs igazgatója elmondta: a kategóriaelső tereptulajdonságokat, vontató- és rakodókapacitást kínáló, nálunk dupla kabinos kivitelben, négy felszereltségi szinttel (XL, XLT, Limited, WildTrak) kapható új Ranger a valaha gyártott legbiztonságosabb pickup: a kategória egyetlen autója, amelyik 5 csillaggal végzett az Euro NCAP töréstesztjén.

A több mint 1,2 tonnás rakodókapacitású kocsi simán elhúz egy akár 3,3 tonnás vontatmányt, ugyanakkor 80 centiméter mély gázló sem akadály számára. Ráadásul a műszerfalról egyetlen gombnyomással aktiválható a négykerék-hajtás. Az autóhoz tolatókamera, lejtmenetasszisztens és utánfutó-szabályozó rendszer is rendelhető, így a Ford azt várja, hogy Magyarországon is megismétli, illetve felülmúlja a korábbi generációs modell sikereit.

Még kora ősszel, a Fiesta személyautó modellfrissítését követően érkezik a kishaszonjármű kivitel, az új Fiesta Van is, mely kategóriájában rendkívül nagynak számító, egy köbméteres rakteret és szegmenselső fogyasztási adatokat kínál – mondta Varga Zsombor hozzáfűzve, hogy nem sokkal később érkezik a Transit új generációja, a külsőleg és belsőleg egyaránt teljesen megújult Transit Cus­tom, mely a mostani egytonnás Transit utódja lesz. Ez az egytonnás igen sikeres, hiszen a magyar piacon január és április között gazdára talált 334 darabbal egymaga kiteszi a kishaszonjármű-szegmens mintegy 9,5 százalékát.

A korábbi gyakorlattal szakítva, a nagyobb terhelhetőségű Transit nem ugyanezt a formát kapja: külseje hangsúlyozza majd teherbírását és robusztus tulajdonságait, éppen ezért bemutatása kissé elcsúsztatva, 2013 első felében várható. A jövő év második felében pedig a tervek szerint megérkezik a Transit Connect, illetve a személyszállító Tourneo Connect új generációja is, teljessé téve ezzel a Ford haszongépjármű­- modell-kínálatának teljes megújulását.

További részletek a mai Világgazdaságban!

offenzíva Ford gépjármű
Kapcsolódó cikkek