Cégvilág

Zsebből zsebbe csúsztatnának

Egyre jobban kirajzolódik, hogy mely ágázatok lesznek a nyertesei, illetve a vesztesei a SZÉP-kártyás rendszer bevezetésének. A SZÉP-kártya elfogadók maguk javára és mások kárára írnák át a szabályokat. Mint mindenben, itt is a lobbierő dönt. A tét persze nem kicsi: május végéig 32 milliárd forintot töltött fel a SZÉP-kártyára 633 ezer munkavállaló az alábbi arányokban (szállás 33, vendéglátás 54, szabadidős szolgáltatásokra 14 százalék), ami több, mint amit korábban az egész évre kalkulált a tárca.

Amióta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a kormány áttekinti a Széchenyi Pihenőkártya Kártya (SZÉP-kártya) rendszerének eddigi tapasztalatait, az év során beérkezett módosítási javaslatokat, és ezek mérlegelését követően pedig előkészíti a kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló kormányrendelet módosítását, azóta minden érdekelt ágazat próbára teszi lobbiképességét.

A tét persze nem kicsi: május végéig 32 milliárd forintot töltött fel a SZÉP-kártyára 633 ezer munkavállaló az alábbi arányokban (szállás 33, vendéglátás 54, szabadidős szolgáltatásokra 14 százalék), ami több, mint amit korábban az egész évre kalkulált a tárca. Az év végére pedig a feltöltés elérheti a 40-45 milliárd forintot.

„Sok vendég, aki fürdő jegyet szeretett volna vásárolni SZÉP-kártyájával, nem tudta, hogy ehhez a kártya rekreációs alszámlájára kellett volna pénzt kérnie a béren kívüli juttatását munkáltatójától. A fürdők forgalmának fellendítése érdekében arra lenne szükség, hogy valamennyi zseb átjárható legyen a fürdők irányába, annak mintájára, ahogyan azt a szálláshelyek esetében sikerült megoldani” – mondta lapunknak Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. A kormányrendelet jelenleg nem teszi lehetővé az alszámlák közötti évközi átcsoportosítást. További részletek a mai Világgazdaságban

Világgazdaság Online-->

fürdő Vancsura SZÉP
Kapcsolódó cikkek