Cégvilág

Friss tőkét kap a miskolci MobilEngine

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) több mint 116 millió forint friss tőkéhez juttatja a miskolci MobilEngine információtechnológiai céget, több lépcsőben. A befektető hétfői tájékoztatása szerint a forrás a vállalkozás nemzetközi terjeszkedését segíti, a társaság Londonban és Isztambulban nyithat kereskedelmi irodát.

Az alap a kisebbségi tulajdonrész megvásárlásával első lépésben 58 millió forintos tőkeemeléssel, későbbi fejlesztési stádiumokban további 58 millió forinttal segíti a miskolci MobilEngine információtechnológiai cég nemzetközi terjeszkedését.

A társaságnak jelenleg is 5 országban vannak ügyfelei, és termékét 6 mobilszolgáltató viszontértékesítőként adja el saját nagyvállalati ügyfeleinek. Most Londonban és Isztambulban nyithatja meg kereskedelmi irodáját.

A társaság saját fejlesztésű, mobiltelefon alapú vállalati szoftverrendszere az irodán kívül dolgozó munkaerő hatékony irányítására kínál megoldást számos iparágban. Az adatgyűjtést és adatfeldolgozást, a munkafolyamatok irányítását a MobilEngine alkalmazás okostelefonokon keresztül képes megoldani olyan munkafolyamatokban, ahol a dolgozók ismétlődő, standardizálható munkát végeznek.

A nemzetközi terjeszkedés operátori háttértevékenységét elsősorban a cég miskolci szakemberei biztosítják.

A MobilEngine Kft. hét éve működik, tavalyi árbevétele meghaladta a 270 millió forintot - olvasható a közleményben.

információtechnológia
Kapcsolódó cikkek