Cégvilág

Neo FM: hízik a számla

Újabb 153 millió forintos tartozást halmozott fel az elmúlt negyedévben a Neo FM-et működtető cég. Így a rádió már csaknem egymilliárd forinttal tartozik az államnak – közölte a Médiatanács.

Újabb 153 millió forintos sugárzási díjtartozást halmozott fel az elmúlt negyedévben a Neo FM-et működtető FM1 Zrt. - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

A médiatanács négy hónapja, június 20-án határozott arról, hogy súlyos és tartós szerződésszegés miatt felmondja az országos kereskedelmi rádió médiaszolgáltatási engedélyét. Az elsőfokú bíróság ítéletében megerősítette a médiatanács lépésének jogszerűségét.

Ugyanakkor a frekvenciahasználati jogosultság megszűnése ellenére a tulajdonosok által csődbe vitt rádió mindaddig sugározhat, amíg a bíróság a szerződés felmondását tartalmazó médiatanácsi határozat végrehajtása ügyében másodfokon nem hoz döntést.

A médiatanács közlemény szerint a hivatal minden rendelkezésére álló törvényes lehetőséget kimerített. „A helyzet kulcsa a bíróság kezében van: csak a végrehajtás felfüggesztésének elutasítása tekintetében hozott másodfokú bírósági döntés akadályozhatja meg, hogy a Neo FM törvénytelen módon tovább növelje tartozását.” Arra is felhívták a figyelmet, hogy a rádió tartozása az állammal szemben már megközelíti az egymilliárd forintot.

médiatanács NMHH NEO FM FM1 Zrt.
Kapcsolódó cikkek