Cégvilág

Óriási "véráldozat" a Kapuvári Húsnál

Dolgozóinak kétharmadát elbocsáthatja a kapuvári húsgyár - erősítette meg az MTI értesülését csütörtök reggel az üzem szakszervezeti vezetője.

Pászli Tibor közlése szerint az üzemi tanács szerdán kapott tájékoztatást arról, hogy a munkaügyi központnak 212 fős létszámleépítést jelent be a tulajdonos; ez a Kapuvári Hús Zrt. teljes állománya. A szakszervezeti vezető megjegyezte: attól tartanak, hasonló sorsra jut hamarosan a Kapuvári Bacon Kft. is.

Mint arról beszámoltunk, egyszerre akarja újraindítani a termelést a kapuvári húsgyárban az üzem mögött álló két társaság többségi tulajdonosa, de egyelőre nem tudja, ez mikor történhet meg. A Kapuvári Hús Zrt.-ben és a Kapuvári Bacon Kft.-ben is érdekelt Zsobrák Péter október 3-án elmondta: várják, hogy a felszámolásról szóló bírósági határozat jogerőre emelkedése után kiderüljön, ki lesz a Kapuvári Hús ZRt. felszámolója; vele akarnak egyezségre jutni az újraindulásról.

A kapuvári húsgyárban szeptember elején többhetes termeléscsökkenés után szinte teljesen leállt a munka. A kormányszóvivői iroda szeptember 12-én bejelentette, hogy a kormány kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánította a kapuvári húskombinátban érintett két céget, a Kapuvári Hús Zrt.-t és a Kapuvári Bacon Húsipari Kft.-t. A lépést azzal indokolták, hogy a kapuvári húskombináttal kapcsolatban súlyos pénzügyi visszaélések gyanúja merült fel a korábbi "felelőtlen garanciavállalások" miatt.

Szeptember utolsó hetében a többségi tulajdonos által jelzettnél egy héttel később - újra megindult a feldolgozás a kapuvári húsgyárban, kevesebb emberrel és az utóbbi hetekénél nagyobb, de a korábbi időszakban megszokottnál jóval kisebb termeléssel.

 

elbocsátás Kapuvári Hús
Kapcsolódó cikkek