Cégvilág

Új út a romániai határig

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kiírta a pályázatot a 49133. jelű Ömböly-országhatár és a Zemplénagárd-Nagytárkány közötti összekötő út magyarországi szakaszának építésére.

Az Ömböly - országhatár összekötő út közel 1,5 kilométer hosszan épül ki. A szakaszon 511 méteren elbontják a meglévő pályaszerkezetet és újat építenek ki a NIF által küldött tájékoztatás szerint. További 187 méteres belterületi szakaszon és egy 790 méteres hosszú külterületi szakaszon is új út épül. A kivitelezés várhatóan 2013 márciusában kezdődik, és 2013 augusztusára elkészül.

 A beruházás a Magyarország - Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. Az európai uniós támogatás mértéke 85 százalék, a hazai társfinanszírozás 15 százalék.

A Zemplénagárd - Nagytárkány között megépülő új út a települések közvetlen kapcsolatát biztosítja. A tervezett út a 3807. számú főútról ágazik le kezdetben a belterületi Honvéd utca nyomvonalán halad, majd mezőgazdasági területek között a magyar-szlovák határ felé több mint 2 kilométeren. Az építés 2013 márciusában kezdődhet meg és várhatóan június végére elkészül.

A projekt Magyarország – Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007 – 2013 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.

NIF összekötő út
Kapcsolódó cikkek