Cégvilág

Téli menetrend - Új hajók beszerzését vizsgálja a BKK

A téli utasigényekhez igazodva, a Budapesti Közlekedési Központ 2013 januárjától csökkentett menetrenddel közlekedteti a dunai hajókat.

A 2013. január 1 – március 14. közötti hideg időszakban munkanapokon csak a D11-es hajójárat közlekedik rövidebb üzemidőben, csúcsidőszakban óránként, csúcsidőszakon kívül kétóránként, a D12-es és D13-as viszonylatok nem közlekednek. A téli menetrendben hétvégenként a minimális utasforgalom miatt egyáltalán nem közlekedik hajójárat.

Több évtizedes szünet után közlekedik ismét menetrendszerű hajójárat Budapesten, ezért most állnak rendelkezésre először tételes utasforgalmi adataink az egyes szezonokra vonatkozóan. Ezek szerint a hajóágazatot nyáron kimagaslóan sok, télen azonban meglehetősen kevés utas veszi igénybe, melyhez nyáron sűrített, most pedig egy csökkentett téli menetrend bevezetésével alkalmazkodunk. A BKK folyamatosan vizsgálja új, gyorsabb, modernebb hajók beszerzésének a lehetőségét.

Alig fél éve, 2012. július 1-jén indultak be Budapesten a rendszeres, hivatásszerű utasforgalmat is bonyolító hajójáratok. A D11, D12, D13-as viszonylatjelzéssel ellátott hajójáratok népszerűek az utasok körében, melyet jól jellemez, hogy két nappal a beindulás után sűrűbb követést vezetett be a BKK, hogy ki tudja szolgálni az utazási igényeket. Ősszel is jelentős volt még az utasforgalom, azonban november közepe, a fagyos idő beköszönte óta visszaesett a dunai hajóüzem utasszáma Budapesten.
 

menetrend hajójárat BKK
Kapcsolódó cikkek