Cégvilág

Nyolc megyében emelhet még hótorlaszokat a szél

Több megyében visszavonta az erős hófúvás miatt kiadott figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután, de nyolc megye egyes járásaiban a következő órákban is hótorlaszokat emelhet a szél.

A veszélyjelzés szerint a hófúvás miatt továbbra is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben Somogy és Zala megyében. Elsőfokú a figyelmeztetés Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, mivel itt 24 óra alatt több mint 10 centiméternyi hó is hullhat.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a Dél-Dunántúlon megszűnik a havazás. Szombaton a Dunántúl déli és nyugati részén, illetve az északkeleti megyékben az erős, olykor viharos északi, északkeleti szél hófúvást, a vastag hóval borított zalai és somogyi tájakon erős hófúvást okoz. Éjszaka mindenütt mérséklődik a szél, megszűnik a hófúvás.

A hőmérséklet szombat éjszaka a vastag hóval borított Dél-Dunántúlon mínusz 15 Celsius-fok alá süllyedhet. Az Alföldön és északkeleten vasárnap reggelig további 3-10 centiméteres hóréteg alakulhat ki. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében helyenként 15 centiméter friss hó is hullhat. Vasárnap az északkeleti határvidéken és az Alpokalján fordulhat elő gyenge havazás.

Jász-Nagykun-Szolnok Alpokalja Hajdú-Bihar Veszprém Borsod-Abaúj-Zemplén Somogy hótorlasz Dunántúl havazás szabolcs-szatmár-bereg szél dél-dunántúl Vas Zala Alföld hófúvás
Kapcsolódó cikkek