Cégvilág

Több mint húsz új táborba mehetnek az erzsébetesek

Idén az Erzsébet-programban hatvankét pályázatra jelentkezhetnek a gyermekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők – közölte Nagy Anna.

A program szóvivője hozzátette: megduplázták a pályázatok számát a program első évéhez képest. Az idei nyárra a gyermekeknek 58 féle Erzsébet-tábort, köztük több mint 20 új tábort hirdetnek meg. Az idei év újdonsága a többi között a röplabda, szörf, horgász és népzenei tábor. Újdonság továbbá a napközis tábor, amelyet a leghátrányosabb kistérségek közül hatban szerveznek meg. A rászoruló gyermekeknek az egyhetes ellátás 500 forintba kerül. Kiemelte, az Erzsébet-táborok továbbra is minden gyermek számára nyitottak, az önrész nem változik. Az alacsony jövedelmű családokból érkező 1000-2000, a többiek 10 ezer forintért táborozhatnak egy hétig. A fogyatékkal élő gyermekeknek az idén hét fajta sporttábort hirdetnek meg.

A nyugdíjasok számára bevezetik a fürdőjegyet. „A pályázati felhívás szerint 2500 forintos önrész befizetése után az a nyugdíjas, akinek a nyugdíja nem haladja meg a 147 ezer forintot, 5 vagy akár 33 alkalommal is elmehet gyógyfürdőbe. A pályázók az ország 60 gyógyfürdője közül választhatnak” – mondta Nagy Anna. A pályázatok már elérhetőek, a fürdőbelépőre február 15-ig, a szociális üdülési pályázatokra február 28-ig, az Erzsébet-táborokra március 20-ig lehet jelentkezni. A pályázatoknál a beérkezés sorrendje számít. A programra 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre, kizárólag az Erzsébet-utalványok forgalmazásának bevételéből. Az elmúlt két évben több mint 250 ezer ember kapott üdülési lehetőséget, közülük 100 ezer gyermek. Még tavaly újabb nagy értékű állami ingatlanok vagyonkezelői joga kerülhetett át ingyen az Erzsébet Vagyonkezelő Kft-hez Zánkától Nyíregyházáig. Fonyódi, siófoki, balatonvilágosi, balatonberényi és nyíregyházi táborokkal, üdülőépületekkel bővülhetett a porfólió.

Erzsébet
Kapcsolódó cikkek