Kínai tejipari cég Európában
Pan Gang, a Yili igazgatótanácsának elnöke kijelentette, fontos kérdés, hogy a jövőben milyen tejtermékre van szüksége Európának és a k+f központ az európai piac számára végzi a fejlesztéseket.
A Wangeningen Egyetem vezető helyen áll az európai élelmiszer-tudományokban. Az egyetem közelében számos világszínvonalú élelmiszer-tudományi kutatóintézet működik, ezért a környéket „az élelmiszerek Szilícium-völgye" néven is emlegetik.
A belső mongóliai vállalat novemberben már stratégiai partnerségi megállapodást kötött az olasz Sterilgarda Alimenti SpA-val, és így olyan technológiákhoz jutott, amelyekkel javíthatja a tej minőségét. Az olasz cég ugyanis a káros baktériumokat valamint a szennyeződéseket kiszűrő technológiával rendelkezik, így tartósítószer nélkül is 4-8 hónapig eltartható a tej.
A Yili ugyanakkor nem csak Európára koncentrál. Tavaly azt is bejelentette, hogy 1,1 milliárd jüant szán egy – kizárólag a kínai piac számára dolgozó – gyermek-tejtermék gyár építésére Új Zélandon.
A tavalyi első háromnegyedévben a Yili árbevétele 36,5 milliárd jüan volt (5,9 milliárd dollár), az adózott eredmény pedig 82 százalékkal 2,52 milliárd jüanra emelkedett.


