Cégvilág

Erzsébettel mindenki nyer, az állam és a nyugdíjasok is

Remek évet zárt az állami tulajdonban lévő Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Nonprofit Közhasznú Kft. 2013-ban. Az eredménykimutatása szerint 2,4 milliárd forintról 4 milliárd forintra sikerült növelni az árbevételt, az adózott eredményt pedig 7,8 millió forintról 210 millió forintra.

A társaságnak tucatnyi balatoni településen van szállodája Siófoktól Tihanyig és a cég kiemelkedő szerepet vállal az Erzsébet-program lebonyolításában is, amiket az Erzsébet-utalványok bevételeiből is finanszíroznak.

A KSH adatai szerint ugyanis idén április végéig összesen 47,2 milliárd forintnyi utalványt költöttek el a felhasználók, ez 12 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi forgalmat. Idén áprilisig minden hónapban többet fizettek az utalvánnyal, mint tavaly, de főleg a januári 19,8 milliárd forintos adat dobja meg a statisztikát. Tavaly összesen 120 milliárd forint forgalmat hozott össze az Erzsébet-utalvány, de ha idén folytatódik ez a tendencia, akkor új rekord születhet, ami könnyen elérheti majd a 150 milliárd forintot is.

„Ragyogó napsütés, hőség, a Balaton hűs vizében pancsoló gyerekek és szüleik, a parti gyepen és a társalgóban beszélgető, nevetgélő, kártyázó idősebb urak és hölgyek: ők fogadnak bennünket Siófokon az Erzsébet Szállodában, ahol az Erzsébet-program szociális pályázatainak nyertesei, nyugdíjasok és nagycsaládosok üdülnek” – olvasható az erzsebetprogram.hu weboldalon.

Hozzáteszik: az Erzsébet Szállodában minden nap változatos programok várják a vendégeket, akik kedvükre válogathatnak: dalest, kvízjátékok, bingó, filmkvíz, hajókirándulás színesíti a pihenés napjait. Korábban arról lehetett hallani, hogy még az idén megkezdi működését Erdélyben, a Madarasi-Hargitán épülő Erzsébet-tábor. A kísérőkkel együtt a turnusonként 150 fő befogadására alkalmas létesítményt elsősorban a határon túli gyermekek vehetnék majd igénybe.

Erzsébet
Kapcsolódó cikkek