Cégvilág

Napkollektoros egészségház Ürömön

Új egészségházat avattak a Pest megyei Ürömön. A zöldmezős beruházás megrendelője a helyi önkormányzat, kivitelezője a Jánosik és Társai Kft. volt, amely pályázaton nyerte el az építési lehetőséget.

A 837 négyzetméternyi földszintes, lapos tetős épületben, három, funkciójában elkülönülő részleg kapott helyet, külön bejáratokkal. A jövőben itt működnek a felnőtt háziorvosi rendelők és az orvosi ügyelet, a gyermekorvosi rendelők, valamint a védőnői szolgálat. A márciusban kezdődött beruházás nettó értéke meghaladta a 224 millió forintot – tájékoztatott Jánosik Lajos, a kivitelező cég tulajdonosa.

A létesítményt energia- és költségtakarékossági szempontok maximális figyelembe vételével tervezték és  építették meg. A meleg vízről a tetőre helyezett napkollektorok és a hozzájuk tartozó 500 literes térfogatú közvetett fűtésű tároló gondoskodnak. A külső falak 15 centiméteres vastag szigetelést kaptak. A hűtést split klímákkal és árnyékolókkal oldották meg.

A Jánosik Kft. idén tbb mint 130 millió forintért vásárolt takarító gépeket a Jánosik Kft., mert idén összesen 23 Tesco hipermarket takarítására nyert megbízást az áruházlánc pályázatán. A huszonhárom Tesco hipermarketen kívül további áruházakban is szeretne takarítást vállalni a társaság, akár külföldön is – mondta Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

A társaság idei tervezett árbevétele 7,6 milliárd forint, amelyből a takarítási ágazat részesedése  mintegy 30 százalék. Az elmúlt évben 900 millió forinttal növelte árbevételét a cég, amely a tavalyi 200 millió forintos eredmény után több mint 300 millióra számít ebben az évben.

egészségház Jánosik napkollektor Tesco
Kapcsolódó cikkek