Cégvilág

Tovább terjeszkedik az AAA Auto Magyarországon

A használt autók iránti növekvő keresletben bízva az AAA Auto három új telephelyet nyit Magyarországon - közölte a használt autók értékesítésével foglalkozó vállalat szerdán az MTI-vel. A Fóton találhatón kívül így Szegeden, Pécsen és Székesfehérváron is lesz kereskedése a vállalatnak.

A tájékoztatás idézi Karolína Topolovát, az AAA Auto vezérigazgatóját, aki elmondta: jelenleg csaknem 800 autó van az állományukban, az év végéig várhatóan közel 1300 kocsit tudnak majd eladásra kínálni Magyarországon.

A 20 alkalmazottat foglalkoztató szegedi telephelyen már folyik az autófelvásárlás, és a tervek szerint szeptember 2-től már legalább 200 használt autót kínálnak majd eladásra. A pécsi és a székesfehérvári telephely augusztus 17-től egyelőre a gépjárművek felvásárlására összpontosít. Pécsen az autóeladást 2015. október 1-jén kezdik meg legalább 250 autós kínálattál és 20 fős személyzettel. Székesfehérváron egy későbbi időpontban nyitnak meg - írják.

A használt autók iránti kereslet növekedése miatt az AAA Auto további telephelyek megnyitását is tervezi Magyarországon. A cég emellett legalább két új telephely megnyitását tervezi Lengyelországban, valamint bővíti a meglévő üzleteit Csehországban és Szlovákiában is.

Az AAA Auto Csoport 23 éve működik, 36 telephelyet számláló hálózattal rendelkezik Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország piacain. 2014-ben a csoport auditált árbevétele 437 millió euró volt, 63 613 gépkocsit értékesített regionális szinten a tájékoztatás szerint.

AAA Auto
Kapcsolódó cikkek