Cégvilág

Nagy dobásra készül az RTL Klub

Lassan magára talált a médiapiac, és a 18. születésnapját ünneplő RTL Klub saját elvárásait is felül tudta teljesíteni, ami megalapozta, hogy az őszi műsorstruktúrában minden eddiginél több saját, hazai gyártású tartalommal jelentkezik a képernyőn a csatorna, amelynek piacvezető szerepe megkérdőjelezhetetlen – mondta Vidus Gabriella, a z RTL Magyarország július 1-től kinevezett vezérigazgatója.

Idén kísérletezőbb lesz az RTL – ígérete, Kolosi Péter, a televízió programjaiért is felelős, szintén az év közepén kinevezett vezérigazgató-helyettese. Sok olyan új műsorral jelentkeznek, ami még nem volt képernyőn, miközben számos jól bevált produkció folytatódik.

Az őszi évad már el is indult, az esti hét órás sávban fut az 1 perc és nyersz! harmadik évada Sebestyén Balázs vezetésével. Októberben érkezik A Konyhafőnök szintén harmadik évada. Istenes Bence új csajozó showja, a Vigyél el! is jelentkezik, szeptember 12-én jön Sebestyén Balázs Late night show elemekkel megtűzdelt vetélkedője, a Gyertek át szombat este! Novembertől jön a Keresem a családom című dokumentarista jellegű műsor, melyben olyan családokat és rokonokat hoznak össze a készítők, akiket az élet évekkel ezelőtt elválasztott.

A három éve útjára indított RTL II pedig mostantól olyan műsorokat kap, amellyel nevéhez méltóan újabb szintre emelkedhet – mondta Vidus Gabriella. Itt lesz továbbra is a Heti hetes és Baló György műsora, de egy ősbemutatóval is készülnek ezen a felületen: ez a Partyzánok című zenei reality. Újdonságként érkezik a butiquehotel.hu is, ami egy magyar fejlesztésű sitcom sorozat lesz. A Konyhafőnök című főzőshow népszerűségének köszönhetően a készítők útjára indítják a Junior verziót is.

Újdonság a csatorna életében, hogy a hír- és szórakoztató műsorokon kívül sporteseményekről is ad élő közvetítéseket. Az UEFA Európa Liga aktuális fordulóiból, minden játéknap legjobb élő mérkőzései után a további meccsek összefoglalóit is megnézhetik majd a nézők egy stúdióműsor keretében. Szeptembertől, azaz a 2015-2016-os évadban összesen 14 meccset és a döntőt sugározza majd élőben az RTL II.

médiapiac televízió média RTL Klub RTL II
Kapcsolódó cikkek