Cégvilág

Horvát focicsapatot vásárolna Felcsút

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nyilvános ajánlatott tett az eszéki labdarúgóklub részvényeire egy horvát lap szerint.

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nyilvános ajánlatott tett az eszéki labdarúgóklub (NK Osijek) részvényeire - írta a Glas Slavonije című horvát regionális napilap.

Eszék városa, a Városi Bank Rt. - amely csődeljárás alatt áll -, valamint a városi vízellátási vállalat (Vodoopskrba Osijek d.o.o.) bejelentette, hogy meghosszabbítják az eszéki klub részvényeinek nyilvános vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidejét, a kezdőár megjelölése nélkül.

Ezt azzal magyarázták, hogy a potenciális vevőknek idő kell összegyűjteni a szükséges dokumentációt, továbbá az érdeklődők közül néhányan, mielőtt kötelező érvényű ajánlatot tennének, meg szeretnének győződni a horvát első osztályban jelenleg kilencedik labdarúgócsapat tényleges pénzügyi helyzetéről.

A Puskás Akadémia vételi szándéknyilatkozatát Mészáros László és Halmi Tamás írták alá, amelyben kinyilvánították és megerősítették azon szándékukat, hogy megvásárolnák a labdarúgóklub részvényeit, de mint írták: "a tranzakció jogi és pénzügyi összetettsége miatt elengedhetetlen az egyesület átvilágítása", amelyet kötelesek elvégezni, mielőtt kötelező érvényű ajánlatot tennének. A Puskás Akadémia ezért azt kérte az illetékesektől, hogy hosszabbítsák meg a vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidőt.

A Glas Slavonije úgy értesült, a magyar fél már ezen a héten megkezdi az eszéki klub vizsgálatát.

"Jó hír az eszéki első osztályú labdarúgóklubnak, hogy komoly vevője akadt, és nem bizonyultak igaznak a hírek, miszerint a határidőt azért tolták ki, mert nincs érdeklődő a klub iránt" - írta a lap.

Az újság arról is beszámolt, hogy korábban is szivárogtak ki információk arról, miszerint magyar stratégiai partner fektetne be az eszéki egyesületbe, de most történt meg először, hogy ezt egy szándéknyilatkozattal is alátámasztották.

Az ajánlatok nyilvános felbontására 2015. december 29-én 12 órakor kerül sor az eszéki városháza nagytermében.

Az NK Osijek most épp utolsó helyen áll a horvát első osztályban, az eddigi 18 meccséből hármat nyert meg. Hasonló teljesítményt nyújtott a Felcsút is eddig az idei magyar bajnokságban, de ez az eredmény itt még épp bentmaradó, 10. helyet ér.

A Puskás Akadémia hivatalos honlapján kora este a következő közleményt jelentette meg: „A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia régóta szakmai kapcsolatban áll több hazai és nemzetközi klubbal, akadémiával. Ilyen partnerünk a horvát első osztályban szereplő Eszék csapata is. A Puskás Akadémia szakmai együttműködést folytat az eszéki klubbal. A Puskás Akadémiának ugyanakkor nincs szándékában nemzetközi csapatot vásárolni.”

Felcsút Foci eszék
Kapcsolódó cikkek