Többen tettek sertéshúst a kosarukba az áfacsökkentést követően
Meghozta a várt eredményt a sertés tőkehús áfájának csökkentése, az első két hónap tapasztalatai szerint mérséklődött a sertéshús ára, nőtt a fogyasztás, és fehéredett az ágazat - hangsúlyozta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) sajtótájékoztatóján.
Ismertetése szerint a 27 százalékról 5 százalékra mérsékelt áfa hatására már februárban 17,5 százalékkal csökkent a sertés tőkehús fogyasztói ára 2015 februárjához képest. A fogyasztó érzékeli az intézkedés előnyeit, a fogyasztás idén januárban intenzívebben növekedett a korábbi hónapokhoz viszonyítva - mutatott rá Feldman Zsolt, megjegyezve: a bővülés februárban is megmaradt, bár dinamikája mérséklődött.


