Cégvilág

Idén éhen maradunk a Torkos Csütörtökön

Idén már nem támogatja az éttermeket népszerűsítő rendezvényt, a Torkos Csütörtököt a Magyar Turisztikai Ügynökség – értesült a Magyar Nemzet.

Az idén március másodikán éhen maradhatnak, akik a Torkos Csütörtöki akciókban reménykedtek, az éttermeket népszerűsítő rendezvény mögül ugyanis kiszállt a Magyar Turisztikai Ügynökség. Bár a vendéglátóhelyek egyénileg akciózhatnának jövő csütörtökön, a HírTV közlése szerint a Magyar Nemzet nem talált ilyen hirdetést. A lapnak a Magyar Vendéglátók Régiós Szövetségének alapítója azt mondta, kormányzati támogatás nélkül nincs értelme belevágni, legalább hirdetésekkel, reklámmal kellett volna segíteni a vállalkozó kedvűeknek. Gombás András hozzátette: a szigorodó szabályok és az emiatt megnövekvő költségek is visszavettek az éttermek lelkesedéséből.

Ettől függetlenül a vendéglátóhelyek egyénileg akciózhatnak március 2-án, a megmozdulásban részt vevő vendéglőkben féláron ehetnek most is a vendégek. A Somogy TV értesülései szerint a Balatonnál például sorra jelentkeznek az akcióhoz az éttermek. Balatonberényben, Bogláron, Földváron, Lellén, Balatonszentgyörgyön, Révfülöpön és Siófokon már egészen biztosan lehet torkoskodni, itt egy-egy somogyi vendéglő már jelezte, hogy 50 százalék kedvezménnyel várják majd vendégeiket jövő csütörtökön.

vendéglátás turizmus Torkos Csütörtök
Kapcsolódó cikkek