Cégvilág

Magyarországon is fejlesztést ígér Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom folytatja az új, standardizált és költséghatékony NarrowBand-IoT (NB-IoT) technológia bevezetését és kereskedelmi célú kiterjesztését egész Európában – jelentette be a társaság.

A Deutsche Telekom NB-IoT kereskedelmi indulása 2017 második negyedévében várható Németországban, ugyanakkor a smart mérés, smart parkolás és eszközkövetés területén már számos pilot van folyamatban a vállalat nagy ügyfeleivel. Hollandiában 2017-ben befejeződhet az NB-IoT hálózat országos bevezetése számos ügyféllel, ideértve a beltéri klíma specialista Itho Daalderop vállalatot, a vasúti karbantartás-szakértő Dual Inventive-ot, valamint az érzékelőgyártó Smartsensors céget. További európai piacokon, beleértve Ausztria, Horvátország, Görögország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia piacait, a Deutsche Telekom a már meglévő NB-IoT lefedettség bővítését tervezi 2017-ben.

„A 900MHz és a 800MHz frekvencia felhasználásával folytatjuk az egész Európára kiterjedő bázisállomás fejlesztési folyamatot az NB-IoT támogatására. A technológia elérte a megígért 20dB növekedést lefedettség tekintetében, és biztosak vagyunk abban, hogy ügyfeleink gyorsan kiaknázzák az NB-IoT által nyújtott előnyöket, így az innováció élvonalában maradnak.” - mondta Claudia Nemat, a Deutsche Telekom Igazgatóságának Európáért és a technológiai területért felelős tagja.

A Deutsche Telekom széleskörű európai kiterjesztése mindössze négy hónappal azután történt, hogy a vállalat 2016 októberében Bonnban bemutatta a világ első működő NB-IoT end-to-end rendszerét, és smart parkolás alkalmazását.

Mi az a Narrow Band IoT ?

A Narrow Band-IoT egy új, szabványosított mobil technológia, amely a szolgáltatók jelenleg meglevő hálózatain fog futni az Internet of Things-re optimalizálva. Egyedülálló képességeinek köszönhetően nagyszámú, olcsó, és alacsony energiaigényű eszköz beltéri környezetben való használatára is kitűnően alkalmas amellett, hogy a jelenlegi mobil hálózat lefedettsége ezzel a szolgáltatással lényegesen megnő. Így eléhetővé vállhatnak a mezőgazdasági művelésben lévő mobil hálózattal részlegesen lefedett területek is, illetve a jelenleg gyengébben lefedett belterek is.


Dolgok Internete internet of things Telekom
Kapcsolódó cikkek