Cégvilág

A magyar piac is hozzájárult a Lindab sikeréhez

Négy százalékkal növelte forgalmát, három százalékkal pedig nyereségét 2016-ban a Lindab csoport – derült ki a nemzetközi társaságcsoport jelentéséből.

A profilgyártás és légtechnika területén piacvezető svéd nagyvállalat jó eredményéből a társaságcsoport magyar leányvállalata is kivette a részét. A magyarországi építőipar gyengélkedése ellenére a Lindab Kft. a profil és a légtechnikai termékek értékesítése terén egyaránt sikeresen zárta a tavalyi évet.

A számszerű eredmények mellett a Lindab a közép-európai régióban akvizíciókkal is erősítette pozícióit, például a szellőztetőrendszerekkel foglalkozó szlovén IMP Klima felvásárlásával.

Anders Berg, a Lindab csoport vezérigazgatója kiemelte, hogy az említett üzletágaknak a tavalyi utolsó negyedév volt a legtermékenyebb 2007 óta – ekkor az eladások hat, míg az üzemi nyereség 19 százalékkal emelkedett. A vezérigazgató hozzátette, hogy az egyes piacokat tekintve Írország és Norvégia tudta a legnagyobb organikus növekedést elérni. Emellett a társaságvezető Svédországot szintén kiemelte, ahol annak ellenére értek el növekedést, hogy a svéd kormány a közelmúltban kedvezőtlen adózási szabályokat hozott a házfelújítások területén. 

A magyarországi leányvállalat ugyancsak mindkét termékcsoportnál pozitív eredményt ért el. „A légtechnikai termékek esetében 2016-ban egymás után negyedik alkalommal értünk el rekord árbevételt és eredményt, illetve szárnyaltuk túl előzetes célszámainkat. Így immár teljes forgalmunk egyharmada származott a légtechnikai termékek értékesítéséből” – emelte ki Sulyok András, a Lindab Group magyarországi menedzsere.

Világgazdaság Online-->

légtechnika szellőztetőrendszer építőipar Lindab
Kapcsolódó cikkek