Cégvilág

A világ átformálására biztat a Microsoft-vezér

A technológiai fejlesztések által jobban megismerhetjük a világot, hatékonyabbak lehetünk, ezeket az eszközöket azonban arra is fel kell használnunk, hogy átformáljuk a világunkat – egyebek között erről beszélt a Microsoft által szervezett tegnapi Future Decoded című konferencián tartott előadásában Satya Nadella, a vállalat vezérigazgatója. A cégvezető rámutatott, hogy ma már, függetlenül attól, hogy a gazdaság mely területén tevékenykedik, minden vállalkozásnak szüksége van a digitális megoldásokra.

 [caption id="" align="aligncenter" width="600"]Kép: Móricz-Sabján Simon Kép: Móricz-Sabján Simon[/caption]

Satya Nadella hangsúlyozta: a Microsoft célkitűzése, hogy olyan platformokat és eszközöket alkosson, amelyek nemcsak lehetővé teszik, hanem meg is könnyítik és fel is gyorsítják a digitális transzformációt a cégeknél. A társaság vezetője előadásában be is mutatta azokat a fő fejlesztési irányokat, amelyek ezeket a célokat szolgálják.

Beszélt az üzleti folyamatokat és az ügyfelekkel való kapcsolattartást egyaránt hatékonyabbá tevő megoldásokról is, mint amilyen például a cég irodai, valamint vállalatirányítási megoldáscsomagja vagy éppen a közelmúltban megvásárolt Lin­kedIn. Emellett hangsúlyozta az üzleti szektorban felhalmozódó adatvagyon hasznosításának fontosságát, és kitért arra is, hogy a mesterséges intelligencia hogyan képes segíteni a vállalati szférában.

A felhőalapú megoldásokról szólva, Satya Nadella megemlítette, hogy nem elég globálisnak és megbízhatónak lennie, hibrid megoldás kialakítására kell törekedni. A Microsoft vezetője bemutatta azt is, hogyan alakítják át az üzleti szférát az általa mixed, vagyis vegyes valóságnak nevezett technológiák, amelyek egyebek között a mérnöki tervezésben, az építészetben, valamint az oktatásban is megjelentek már.

technológiai fejlődés felhő számítástechnika Microsoft konferencia
Kapcsolódó cikkek