Cégvilág

Ellenőrzik a taxisokat, tüntetni akarnak

A fővárosi taxisok mintegy 25 százaléka nem szerezett még be online pénztárgépet, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azonban folyamatosan ellenőrzi a sofőröket. Mindeközben a személyszállítók bejelentették, ha nem tárgyalhatnak a városvezetéssel, újra tiltakozásba kezdenek.

Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség elnöke múlt héten számolt be arról, hogy a fővárosi taxisok mintegy 25 százaléka nem szerezte még be a készüléket, ez az arány azóta nem változott - írja a Magyar Nemzet.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Kép: Szabó Miklós Kép: Szabó Miklós[/caption]Úgy tűnik azonban, hogy a és a többi hatóság vizsgálatainak van eredménye. Az elnök elmondta, a rendőrség is ellenőrzésekbe kezdett, az engedély nélküli sofőröket keresik. A Magyar Nemzet úgy tudja, emiatt eltűnt 30-50 engedély nélkül dolgozó taxis a repülőtérről.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által jegyzett rendelet alapján országszerte mintegy 23 ezer új vállalkozónak kellett beszereznie az online kasszákat január első napjáig. Köztük voltak a taxisok mellett a járműszervizek és az alkatrész-forgalmazók, a pénzváltók, a plasztikai sebészek, a konditermek, a diszkók, a ruhatisztítók és a masszőrök is.

Még mindig elégedetlenek a taxisok

Hiába szívódott fel a fővárosból az Uber, a taxisok továbbra is elégedetlenek. A városvezetéssel kívánnak tárgyalni, s ha erre nem mutatkozik hajlandóság, akkor ezt demonstrációval kényszerítenék ki.

A főváros vezetővel szeretnének asztalhoz ülni, annak érdekében, hogy a módosítsanak a taxirendeleten, és a fekete fuvarok száma csökkenjen. Követelik, hogy az ellenőrzések ne csak a taxisokra terjedjenek ki, hanem az illegálisan személyszállítási tevékenységet végző autósokra is. Jelenleg minden további nélkül lehet Budapesten fehér rendszámmal taxizni, úgy, hogy egyáltalán nem kell tartani a szankcióktól.

NAV online kassza Uber taxis taxi online pénztárgép
Kapcsolódó cikkek