Cégvilág

Már várják a gazdáktól az egységes támogatási kérelmeket

A gazdálkodók április 7. és május 15. között adhatják be szankciómentesen a szükséges dokumentumokat a Magyar Államkincstárhoz (MÁK) - mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár.

Az egységes kérelmek a továbbiakban is beadhatók, június 9-éig azonban már csak szankcióval együtt fogadja be az igényeket a MÁK. Czerván György a mezőgazdasági és a kertészeti munkákról elmondta: a területek többségén már javában zajlik a talaj és a magágy előkészítése.

 [caption id="" align="aligncenter" width="600"]Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára beszédet mond a VIII. Duna-Tisza közi Agrár Expo megnyitóján Kiskőrösön - Kép: MTI Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára beszédet mond a VIII. Duna-Tisza közi Agrár Expo megnyitóján Kiskőrösön - Kép: MTI [/caption]

A termelők őszi búzát mintegy 963 ezer hektáron, őszi árpát mintegy 239 ezer hektáron, őszi káposztarepcét pedig több mint 281 ezer hektáron vetettek. Az őszi gabonák állapota többségében megfelelő – mondta.

A tervek szerint a gazdák tavaszi árpát több mint 55 ezer hektáron, kukoricát mintegy 1,1 millió hektáron, míg napraforgót közel 658 ezer hektáron vetnek majd – tette hozzá. Mint mondta: az idei évtől a juh- és kecsketartók új támogatást igényelhetnek. A tenyészkos és -bak tenyésztésbe állításához az agrártárca az idén mezőgazdasági csekély összegű támogatást nyújt.

agrártámogatás mezőgazdaság vidékfejlesztés egységes kérelem
Kapcsolódó cikkek