Cégvilág

Megéri majd leszállni, és csomagot elhagyni a United Airlines-nál

Komoly anyagi jutalomban részesülhetnek azok az utasok, akik utastöbblet esetén önként szállnak le a United Airlines repülőgépéről. Emellett a légitársaság az elhagyott poggyászokért is fájdalomdíjat fizetne.

Jutányos megoldással állt elő a United Airlines a nemrég kipattant botránya után. A légitársaság új módszere szerint akár tízezer dollárt (csaknem 2,87 millió forintot) is kaphatnak a jövőben azok az utasok, akik hajlandóak lemondani helyükről a túlzsúfolt repülőjáratokon. A társaság emellett azt is bejelentette, hogy túlfoglalás esetén a jövőben nem szállíttatja le a helyüket már elfoglalt utasokat. A társaság az elveszett poggyászokért is felelősséget vállal júniustól, azokért 1500 dolláros (átszámítva 429 ezer forint) kártérítést fizetnek majd az utasoknak.[caption id="" align="alignleft" width="600"]Kép: AFP Kép: AFP[/caption]

Megszokottt, hogy a United Airlines (és az amerikai légitársaságok általában) akár 3 százalékkal is több jegyet is eladnak egy járatra, mint ahány utasnak helye lenne rá. Ezzel stratégiájuk szerint a helyek szabadon maradását próbálják elkerülni, a közelmúltban azonban ez kissé balul sült el. A chicagói O''Hare Nemzetközi repülőtéren szintén több volt az utas, mint ahányan a gépen elfértek volna, így az légitársaság dolgozói megkérdezték az utasokat, hogy melyikük volna hajlandó elutazni egy későbbi géppel. Erre viszont senki nem jelentkezett, így a United Airlines munkatársai maguk jelölték ki az eltávolítandó utast. Választásuk egy férfira esett, aki azonban nem akart leszállni, mert betegeihez sietett. A biztonságiak erre megragadták, a fejét az ülése fejtámaszának ütötték, majd hátán húzva vitték ki a repülőgépből.

fájdalomdíj utas United Airlines poggyász
Kapcsolódó cikkek