Cégvilág

Filléres áraival csábít a vajdasági ipari park

Magyarországi és német érdekeltségű befektetők mellett egy szerb-orosz vegyesvállalat is érdeklődött már a létesítmény iránt.

A magyar határtól mintegy 40 kilométerre nyitották meg nemrég a Vajdaság első ipari parkját. A Topolya mellett elterülő 25 hektáros létesítmény az önkormányzat tulajdonában van, de a vállalatok megvásárolhatják a szükséges területeket. A négyzetméterár mindössze 2,5-3 euró, ami a térségen belül is nagyon olcsónak számít – mondta a Világgazdaságnak Fazekas Róbert, az ipari park működését koordináló Első Vajdasági Ipari Park – Logisztikai Központ Kft. helyettes igazgatója.

Eddig két vállalkozás telepedett le az ipari park területén, a fémfeldolgozó Pöttker Kft. és az SSA Pana Foamtec Kft., amely szivacsmegmunkálással foglalkozik. Hamarosan egy tejüzem építését kezdik meg 1,8 hektáros területen, az üzem a környéken megtermelt tejet fogja felvásárolni. A közelben található a francia érdekeltségű Lohr vállalat gyártórészlege, a magyar tulajdonban lévő Krivaja mezőgazdasági birtok silója, a Capriolo kerékpárgyár, az Usluga asztalosüzem, az EM Kommerc bútorgyár és a Topolyai Öntöde is. Fazekas Róbert célja, hogy a következő három-négy évben legalább tíz, 20-50 főt foglalkoztató vállalatot vonzzanak Topolyára. Magyarországi és német érdekeltségű befektetők mellett egy szerb-orosz vegyesvállalat is érdeklődött már a létesítmény iránt.

Az ipari park területén a vízvezeték és a szennyvízelvezető rendszer fejlesztésére a községi költségvetésben mintegy 40 millió dinárt (100 millió forint) különítettek el. Az áram- és a gázszolgáltatást már megoldották. A kivitelező a topolyai Komgrad közvállalat, a cég emberei már megkezdték a munkát.

Szerbia ipari park vajdaság
Kapcsolódó cikkek