Cégvilág

Így borítja fel a közlekedést a Szabadság híd lezárása

Budán meghosszabbított útvonalú villamosjáratokkal, Pesten a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusz modern járműveivel, míg Pest és Buda között az M4-es metróval, a 7-es és a 133E busszal utazhatnak a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos helyett két júniusi hétvégén, amelyen lezárják a Szabadság hidat a közúti és a közösségi közlekedési járműforgalom elől – jelenti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Fővárosi Önkormányzat döntése szerint 2017. június 17-18-án, 24-25-én, valamint augusztus 5-6-án és 12-13-án ismét átengedik a gyalogosoknak a dunai átkelőt a tavalyi lezárás sikere nyomán. A Szabadság hidat a közúti forgalom elől mind a négy hétvégén szombaton 0:00-tól vasárnap 24 óráig zárják le, ezen időszakban a Fővám téren a jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik; a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt visszafordulhatnak, illetve a Belgrád rakpart–Havas utca felé is továbbhaladhatnak majd.

További részletek a BKK oldalán.

Panel- és síncserét végez a villamospálya javítása érdekében a Goldmann György téren és az Irinyi József utcában a Karinthy Frigyes út és a Petőfi híd, budai hídfő között a BKV Zrt., ezért a 4-es és 6-os villamos helyett 2017. június 17-én (szombaton) 0:30 és június 27-én (kedden) 4:00 között pótlóbuszok járnak a dél-budai végállomások és a Corvin-negyed M között.

 

BKK villamos Szabadság híd
Kapcsolódó cikkek