Cégvilág

62 millió parkolás, négymillió útdíjfizetés három év alatt

Három éve működik az országosan egységes mobilfizetési megoldást kiszolgáló Nemzeti Mobilfizetési Rendszer.

Három éve működik az országosan egységes mobilfizetési megoldást kiszolgáló Nemzeti Mobilfizetési Rendszer. Az elmúlt időszakban összesen 66,48 millió tranzakciót bonyolított a mobilparkolást, az e-matrica és a HU-GO TopUp használatarányos autópályadíj elektronikus megváltását biztosító megoldás.

Fotós: Földi D. Attila

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és 22 viszonteladó partnere által – 80 parkolási üzemeltetőnél elérhető 270 parkolózónában – kínált országosan egységes mobilparkolási szolgáltatás 2017. év első hat hónapjában 12 195 316, míg működésének három évében 62 483 296 fizetéssel záródó vásárlási tranzakciót bonyolított.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren a mobilparkolási szolgáltatások mellett csaknem pontosan négymillió volt az e-matrica és a HU-GO TopUp használatarányos autópályadíj-vásárlások száma, amelyek értéke meghaladta a 17 milliárd forintot. (A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint egyébként is dinamikusan nő a díjköteles utak forgalma.)

A tranzakciók évközi és a hároméves számai is azt mutatják, hogy a lakosság egyre nagyobb mértékben használja a mobilfizetési szolgáltatásokat. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. idén a kiemelten frekventált magántulajdonú úgynevezett „zárttéri” parkolók számára is elérhetővé akarja tenni a mobilfizetési rendszerbe történő csatlakozást.

útdíj autópálya-matrica parkolás mobilfizetés
Kapcsolódó cikkek