Cégvilág

Ottalvós étterem nyitott Spanyolországban

Régóta létező piaci rést talált meg egy spanyol vendéglős, amikor megnyitotta Madrid első Siesta & Go nevű ottalvós éttermét. A vendégek füldugót és pizsamát kapnak, és kávéval ébresztik őket a szunyókálás után.

Régóta létező piaci rést talált meg egy spanyol vendéglős, amikor megnyitotta Madrid első ottalvós éttermét. A vendégek füldugót és pizsamát kapnak, és kávéval ébresztik őket a szunyókálás után.

Sokak álma válhat valóra a spanyol fővárosban járva, hiszen ki ne vágyott volna arra egy kellemes étteremben elköltött ebéd vagy vacsora alatt, hogy az utolsó fogás után kicsit ledőljön, és kipihenje az étkezés fáradalmait? Ezt a piaci rést találta meg egy madridi vendéglátós, amikor megnyitotta Spanyolország első ottalvós éttermét. A Siesta & Go Madrid üzleti negyedének szívében kínálja kényelmi szolgáltatását a kimerült üzletembereknek, hiszen a délutáni szieszta, ahogy weboldalukon is írják, segít levezetni a feszültséget, ösztönzi a kreativitást és növeli a teljesítményt.

Forrás: AFP

Az étteremben privát és többszemélyes „alvószobákban” lehet szundítani egyet evés után, 12-14 euróért, azaz nagyjából 4000 forintért óránként. Ha pedig valaki attól tart, lekési a délutáni megbeszélését, vagy csak egyszerűen túl sokáig aludna, erre is kínál megoldást az étterem: egy alkalmazott az előre megadott időpontban kávéval ébreszti a vendéget. Ha valaki nem tud napközben aludni, és egyszerűen csak ejtőzni szeretne evés után, erre is van lehetőség, kényelmes karosszékekben sziesztázhat. Pizsamát és papucsot természetesen nem kell magával cipelnie senkinek, ezeket az étterem biztosítja, sőt füldugót is adnak.

„Vicces, hogy mi, spanyolok a sziesztáról vagyunk ismertek, még sincs erre profi szolgáltatásunk” – mondja Maria Estrella Jorro de Inza, az étterem tulajdonosa. Elmondása szerint az ebédidő a legzsúfoltabb időszak. A környéken található egyébként számos világcég, többek között a Google, a HSBC és a Deloitte irodája. A Siesta & Go 19 ágyában naponta körülbelül 30 vendég fordul meg, a tulajdonos szerint a huszon- és harmincéves korosztályból, valamint az ötvenes férfiak közül kerül ki túlnyomó többségük.

Az ötlet nem saját, a fiatal étterem-alapítót a japán kapszulahotelek ihlették a koncepció kidolgozására, de működnek szundibárok Londonban, Brüsszelben, vagy épp Dubajban is.

étterem Siesta & Go alvás
Kapcsolódó cikkek