Cégvilág

Új többségi tulajdonos a Klasszik Rádióban

Többségi tulajdonrészt vásárolt a Klasszik Rádió 92.1-t üzemeltető Aeriel Rádió Műsorszóró Kft-ben a finn Futuvision Media OY.

Többségi tulajdonrészt vásárolt a Klasszik Rádió 92.1-t üzemeltető Aeriel Rádió Műsorszóró Kft-ben a finn Futuvision Media OY. Az új tulajdonosi szerkezet sem a Klasszik Rádió 92.1 menedzsmentjében, sem a regionális rádió műsorstruktúrájában nem hoz változást.

A Klasszik Rádió és az új tulajdonos kapcsolata már hétéves előzményekre tekint vissza, hiszen a Budapesten és 60 km-es körzetében fogható, a barokktól a 21. század elejéig terjedő időszak legnépszerűbb klasszikus zenei tételeit sugárzó kereskedelmi médium 2010 december közepén indította el ázsiai, ezen belül hangsúlyosan kínai tartalmú délutáni műsorsávját.

A műsorkészítésben sikeres együttműködés után a felek úgy döntöttek 2017 júniusában, hogy még szorosabban folytatják közös munkájukat, így az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft eddigi 100 százalékos tulajdonosától, a MetroMedia Kft.-től a finn Futuvison Media OY többségi üzletrészt vásárolt – közölte a Klasszik Rádió.

A tulajdonosi szerkezet átalakulása a Klasszik Rádió 92.1 működésében nem hoz változásokat, az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft ügyvezetője továbbra is Nagy Tamás lesz. A rádió műsorstruktúrájában sem várhatóak átalakítások, a rádió a jövőben is Mozarttól a filmzenékig szórakoztató, élményt nyújtó, értéket és befogadható zenékkel várja hallgatóit egész nap – közölték.

Klasszik Rádió tulajdonos
Kapcsolódó cikkek