Cégvilág

Bővít Magyarországon a KFC

A csirkehús mellett a zöldséget és a zsemlét is magyar beszállítóktól szerzi be a KFC, amely rövidesen Budapest legtöbb kerületére kiterjeszti a házhozszállítási szolgáltatást.

Új éttermek nyitásán dolgoznak, ezért folyamatosan keresnek új munkatársakat az éttermi csapatokba és vezetői pozíciókba is – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a magyarországi Kentucky Fried Chicken (KFC) éttermeket működtető American Restaurants (AmRest) Kft. A tavalyi tíz étteremnyitás után az idén eddig két új egységgel bővült a társaság hálózata, jelenleg 47 üzletet üzemeltet országszerte. A márka a 32 budapesti és környéki kirendeltség mellett Győrben, Kecskeméten, Miskolcon és Székesfehérváron két-két ponton érhető el, de van már éttermük Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Pécsen, Siófokon, Szegeden és Szolnokon is.

Forrás: Móricz-Sabján Simon

A magas minőségű alapanyagok beszerzése a KFC-nek legalább olyan fontos szempont, mint a további terjeszkedés, a vállalat ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy hazai partnerektől szerezze be a legfontosabb alapanyagokat, nemcsak a csirkehúst, hanem a zöldséget és a zsemlét is. Az új fejlesztési irány a házhoz szállítás: az étteremlánc a lefedettség növelésén dolgozik, és azt ígéri, hogy rövidesen Budapest legtöbb kerületéből elérhető lesz a KFC Futár. A szolgáltatáshoz készpénzes, bankkártyás, Erzsébet-utalványos és SZÉP-kártyás fizetési lehetőséget is kínál. A várható kiszállítási idő a rendelés leadásától számított harminc perc, a tapasztalat szerint a szolgáltatást a régi és az új vendégek is kedvezően fogadták.

Tavaly az AmRest Kft. az Opten adatai szerint 13,36 milliárd forintos árbevétel mellett 1,23 milliárd forintos adózott eredményt ért el, mindkét mutató kiemelkedő az elmúlt öt év adataihoz viszonyítva. A társaságnak a legutóbbi cégnyilvántartás szerint 1111 alkalmazottja van Magyarországon. A KFC 137 országban több mint 20,6 ezer éttermet működtet, 80 százalékukat az Egyesült Államokon kívül. Az európai piac meghatározó gyorséttermi franchise-operátoraként a wroclawi központú AmRest Holdings SE Kelet- és Közép-Európa 13 országában több mint 1300 üzletet működtet. A KFC mellett olyan márkákat is képvisel, mint a Pizza Hut, a Burger King, a Starbucks, a La Tagliatella, a Blue Frog és a Kabb.

házhozszállítás gyorsétterem KFC
Kapcsolódó cikkek