Cégvilág

Tovább „olvaszt„ a Veolia

Anyavállalatába olvad, ezzel megszűnik önálló jogi személy lenni a Dorogi Erőmű Kft.

A lépésre a tulajdonos Veolia Energia Magyarország Zrt. franciaországi anyavállalatánál indított tevékenység- és szervezetegyszerűsítés részeként kerül sor, és már van magyarországi előzménye. A Veolia februárban jelentette be, hogy magába olvasztotta a Dunai Hőtermelő Kft.-t, a Tiszántúli Hőtermelő Kft.-t és a Veolia Szolgáltató Központ Kft.-t. A Dorogi Erőmű a tervek szerint 2017. december 31-én olvad anyavállalatába. Távhőtermelői és villamosenergia-termelői tevékenységéhez a Veoliának még be kell szereznie a szükséges engedélyeket.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jóváhagyta a Dorogi Erőmű beolvasztását. A hő- és áramtermeléssel, valamint vízgazdálkodással foglalkozó társaságot 25 éve alapította a Vértesi Erőmű, majd 1996-ban az esztergomi és a dorogi önkormányzatnak adta el. Egy évre rá a két önkormányzat 43-43 százalékot eladott a Veolia korszerűsítést is vállaló jogelődjének, amely 2000-ben a maradék 7-7 százalékot is megszerezte. Az erőmű 2002 óta két vegyes tüzelésű gázkazánnal és két 5 megawattos gázturbinával erősödött.

A Dorogi Erőmű tavaly 2,8 milliárdos árbevétel mellett 0,2 milliárdos üzemi és adózott eredményt ért el, ami javulást jelent.

Dorogi Erőmű Kft. Veolia
Kapcsolódó cikkek