Cégvilág

Ipari parkot alakítanak ki Kisbéren

Az önkormányzat 603 millió forintos pályázati támogatással közművesített ipari parkká alakít egy tízhektáros területet Kisbéren, melyre kisvállalkozások betelepülését várja – tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere.

Sinkovicz Zoltán (Fidesz-KDNP) hozzátette, a területet még a gazdasági válság előtt vásárolták meg, de eddig nem volt forrásuk a fejlesztésre. A most elnyert uniós támogatásból teljes körűen kiépítik a közműveket és első körben 20 telket alakítanak ki.

Elmondta, hogy a telkekre már előzetesen is több igénybejelentés érkezett. A város iparában jelenleg túlsúlyban vannak az autóipari beszállítók, illetve a fémfeldolgozással foglalkozó cégek.

Az új ipari park lehetőséget biztosítana élelmiszeripari, faipari, logisztikai és mezőgazdasági vállalkozások letelepedésére.

Kisbér közlekedés-földrajzi szempontból előnyös területen fekszik, itt keresztezik egymást a Győrbe, Komáromba, Székesfehérvárra és Tatabányára vezető utak, a leendő ipari park területe az M1-es autópályáról néhány perc alatt elérhető – ismertette Sinkovicz Zoltán.

uniós pályázatok ipari park kisbér
Kapcsolódó cikkek