Cégvilág

Változások az MFGK vezetésében

Január 16-tól részben új vezetők állnak a Magyar Földgázkereskedő Zrt. (MFGK) élén, a vezérigazgató azonban továbbra is Fazekas László.

Január 16-tól részben új vezetők állnak a Magyar Földgázkereskedő Zrt. (MFGK) élén, a vezérigazgató azonban továbbra is Fazekas László. A személycserék magyarázataként a társaság azt közölte a Világgazdasággal, hogy

az új vezetők kinevezése az MVM csoport átalakított stratégiájának hatékony megvalósítása érdekében történt. A változások teljes mértékben összhangban vannak a megváltozott piaci helyzetre reagáló új csoportszintű célok kialakításával.

A válasz alapján arról lehet szó, hogy az anyavállalat vezetésében történt módosulások megjelennek a leánycégeknél is. Így például, mivel az MVM Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese Pap Gabriella, ő lett az MFGK igazgatósági elnöke a posztot január 15-ig betöltő Vándor Balázs helyett. Az igazgatóság új tagjai Erőss Antal Gábor, Horváth Kristóf, Kém Zsuzsanna és Polák Gábor, a távozók pedig Czinege Kornél, Csanádi Zsolt, Szabó László és az említett Vándor Balázs.

A felügyelőbizottság elnöke január 16-tól változatlanul Nagyházi István, de ő kikerült az igazgatóságból, hogy a helyét átvehesse Fekete Csaba. Maradt a posztján Bienerth Gusztáv, Forgon Csaba György és Pozsgai Imre is.

Az MFGK az MVM Zrt. leányvállalata, Magyarország piacvezető gázkereskedője, az egyetemes gázszolgáltatók elsődleges partnere a lakossági fogyasztók gázellátásában. Jelentős szerepe van a végfogyasztói piacon is. Az ország gázigényét különböző forrásokból elégíti ki.

Magyar Földgázkereskedő Zrt. MVM Zrt. MFGK
Kapcsolódó cikkek