Cégvilág

Kezdődik a tavaszi nagy élelmiszerlánc-ellenőrzés

Idén március 1-je és április 2-a között kerül sor a Húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszerek átfogó ellenőrzésére – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, idén tavasszal is sor kerül a Húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszerek fokozott ellenőrzésére. Az átfogó vizsgálatot Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el a 2018. március 1-je és április 2-a közötti időszakra – közölte az minisztérium.

Forrás: AFP

Az egész országra kiterjesztett ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek és a Nébih szakemberei végzik.

A tavaszi szezonális mustra hagyományait követve, a 2018-as évben is az ellenőrzés középpontjába kerülnek például a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítmények (különösen a sonka), az édesipari termékek, a különféle borok és szeszes italok, a szezonális zöldségek és gyümölcsök, valamint – az élelmiszerlánc szemléletet érvényesítve – a bárányok és nyulak szállítása is. Tekintve, hogy a húsvéti időszakban jelentősen megemelkedik a tojásfogyasztás, a szakemberek kiemelten figyelik az értékesítésre kerülő étkezési tojást.

Idén először a tojásfestékeket is vizsgálat alá vonja a hatóság.

Az agrártárca célja, hogy az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, kiváló minőségű, lehetőség szerint hazai gyártású élelmiszerek kerüljenek a magyar családok asztalára.

https://www.vg.hu/kozelet/tobb-tonna-elelmiszerre-csapott-le-nebih-799039/

Földművelésügyi Minisztérium Zsigó Róbert élelmiszer-ellenőrzés Nébih
Kapcsolódó cikkek