Cégvilág

Jelentős forgalomterelésre számíthatunk Érden

A kivitelezés 2017 tavaszán kezdődött meg, a munkálatok ütemtervnek megfelelően zajlanak, Érden jelenleg is több helyen folynak a kapcsolódó építési munkálatok. A fejlesztésnek köszönhetően 2020 év végétől 120 km/h sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok a 20,5 km-es vonalszakaszon – derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményéből.

 

A vasúti pálya rekonstrukciója során elvégzik a Csalogány utcában, a Fácán és a Fürj utca között lévő szennyvízcsatorna kiváltási munkálatait, amely miatt az érintett útszakaszt teljesen lezárják. Az ideiglenes korlátozás várhatóan április 23 – május 4. között lesz érvényben.

A gépjármű forgalom részére mind a Fácán utcában, a Fogoly utcában, a Fürj utcában és a Csalogány utcában táblával jelezik a lezárást, az érintett útszakaszon lévő ingatlanok megközelítését az építési munkák alatt biztosítják

- írja a a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében.

Hozzáteszik, átépítés miatt Érden a Duna utcai szintbeni útátjárót tervezetten április 23 – augusztus 31. között teljesen lezárják a közúti forgalom elől, ez idő alatt a kerékpáros- és gyalogosforgalom sem haladhat át, mivel munkálatok csak a forgalom ideiglenes korlátozása mellett végezhetőek el. A Duna utcai lezárást a Balatoni út felé lehet megkerülni az ideiglenesen megépített aszfalt burkolatú terelőúton.

A február 26-án indult vágányzár miatt továbbra is jelentős menetrendváltozás van érvényben, valamint pótlóbuszok szállítják az utasokat a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon és a csatlakozó vonalakon a Kelenföld–Érd felső szakaszon végzett pályafelújítás miatt. A vágányzárral megindultak Kelenföld – Érd felső közötti szakaszon a vágánybontási munkálatok, a Vágóhíd utcai és az érdligeti vasúti híd bontási munkái, továbbá a megállóhelyeken is elbontották az ezidáig meglévő peronokat.

Budafok megállóhelyen új, színes zajvédő panelek beépítése folyik, Nagytétény-Diósd állomáson nagy erőkkel zajlanak az új gyalogos aluljáró építési munkái, valamint a biztosítóberendezésnek helyet épületek átalakítási munkái is folynak a vonalszakasz állomásain.

 

forgalomterelés Érd vasútvonal korszerűsítés
Kapcsolódó cikkek