Cégvilág

A magyar könnyűipart támasztanák fel az új sportszermárkával

A 2Rule kisebbségi tulajdonosa szerint nem csupán egy új márkát szeretnének alkotni.

A nyár közepén bemutatkozó új magyar sportszermárka, a 2Rule és az ahhoz kapcsolódó termékkínálat kialakítása július végén fejeződik be, a nyilvánosságra került jelkép nem a végleges változat, így arról több szempontból alaptalanul fogalmazott meg vádakat az ellenzéki média – közölte a Magyar Időkkel Kővári Ágnes, a Magyar Sportmárka Zrt. vezérigazgatója. A cégvezető annak kapcsán mondta ezt, hogy a napokban több internetes portál arról cikkezett: a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál

ábrás védjegyoltalmat kezdeményezett a tavaly decemberben alapított zártkörű részvénytársaság a repülő turulmadarat ábrázoló, 2Rule (ejtsd: turul) elnevezésű új sportruházati márkára.

Az ötmillió forint alaptőkéből fél éve alapított cég többségi tulajdonosa – a Talentis Group Zrt.-n keresztül – Mészáros Lőrinc, míg Kővári Ágnes – akinek férje az egykori válogatott labdarúgó és ideiglenes szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán – a kisebbségi tulajdonos.

A csapatsportokra fókuszálnak, de később utcai ruházatot is gyártanának – képünk illusztráció
Fotó: MTI Fotó/Illyés Tibor

Képtelenebbnél képtelenebb állításokkal találkoztunk azért, mert Mészáros Lőrinc cége a többségi tulajdonosa közösen alapított társaságunknak – idézi a lap Kővári Ágnest, aki csaknem egy évtizede hivatásszerűen foglalkozik a magyar csapatsportolók ruházati ellátásával. Kővári elmondta, hogy egy magyar tulajdonú márka szakmai elképzeléseivel, konkrét üzleti tervvel kereste meg Mészáros Lőrincet, akit pénzügyi befektetőként leginkább a termékfejlesztéssel járó új feladatok munkahelyteremtő hatása, illetve hosszú távon a hazai ruházati és textilipar feltámasztásának lehetősége győzött meg.

Új munkahelyeket teremtenének

Nem csupán egy új márkát, illetve ahhoz kapcsolódva új sportruhákat szeretnénk alkotni, nem titkolt szándékunk, hogy a magyar könnyűipar e területen keresztül is új lehetőséghez jusson:

varrodák, gyártósorok alakuljanak, új munkahelyek jöjjenek létre

– idézi a lap a vezérigazgatót. Elmondta, az a céljuk, hogy hazai körben tudják megoldani a termékgyártást.

Együttműködés alakul ki például a rakamazi cipőgyártókkal, aminek lényege, hogy munkát biztosítsunk számukra, illetve a saját termékeink előállítása megvalósuljon. Hazánkban húsz éve nincs textilgyártás, hosszabb távon legalább egy újrahasznosító folyamatot szeretnénk ezen a téren is megvalósítani. Jelenleg három varroda bérmunkában dolgozik nekünk Kecskeméten, Gombán, Jászberényben, és a befektetővel közös szándékunk a hazai könnyűipar bizonyos szintű újjáélesztése – összegezte a Magyar Időknek Kővári Ágnes.

Mészáros Lőrinc sportszergyártó sport befektetés 2Rule textilipar
Kapcsolódó cikkek