Cégvilág

Tunézia lenyomta a hercegi esküvőt a briteknél

Nagy-Britanniában többen nézték a televízióban a hétfői Anglia-Tunézia világbajnoki labdarúgó-mérkőzést, mint május közepén Harry herceg esküvőjét.

A BBC keddi közleménye szerint az angolok 2-1-es sikerét 18,3 millióan látták. Ezzel Nagy-Britanniában megdőlt az idei televíziós nézettségi csúcs, melyet eddig Harry herceg és Meghan Markle május 19-i esküvője tartott. További körülbelül hárommillió érdeklődő az internetes élő közvetítés, vagy az okostelefonos alkalmazás segítségével kísérte figyelemmel a duplázó Harry Kane és társai produkcióját.

Az angol John Stones (j, fent) beadja a labdát a gólszerző Harry Kane-nek (b) az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportja első fordulójának Tunézia -Anglia mérkőzésén
Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerint

Oroszországban 18 millió nézője volt a torna nyitómeccsének,

amelyen a hazaiak 5-0-ra legyőzték Szaúd-Arábiát, ráadásul ez az adat nem tartalmazza az internetes oldalakon és a nyilvános helyeken rögzített nézettséget.

A legnagyobb közönségarányt Izlandon regisztrálták, ahol a tévénézők 99,6 százaléka az Argentína ellen 1-1-re végződött csoportmeccset figyelte szombat délután. Ezt a találkozót Kínában 44,74 millióan látták a képernyők előtt.

hercegi esküvő Nagy-Britannia foci vb
Kapcsolódó cikkek