Cégvilág

Népszavába olvad a Vasárnapi Hírek

A Horizont Handels und Industrie AG, hogy a politikai napilappiacra fókuszálva megválik a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadótól.

A Népszava hírközpontúságának és a Vasárnapi Hírek elemzőbb és szórakoztatóbb stílusának ötvözésével egy tartalmasabb szombati újsággal és hétközi kulturális melléklettel találkozik az olvasó

– idézik Puch Lászlót, a lapokat kiadó XXI. század Média Kft.-t tulajdonló Horizont Handels und Industrie AG meghatározó tulajdonosát.

Fotó: AFP

Szerdán jelentette be a Horizont Handels und Industrie AG, hogy a politikai napilappiacra fókuszálva megválik a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadótól, amelynek portfóliójába tartozik többek között egy mezőgazdasági szakkönyvkiadó, a Diéta és Fitnesz című életmód magazin, a Vidék Íze gasztronómiai havilap és a vidék családi hetilapjaként ismert Szabad Föld.

A széles skálájú portfóliót a Mediaworks – amely lapunknak is tulajdonosa – vásárolta meg. A cég a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt leányvállalata, amely az újabb médiafelvásárlásokkal az egyesített médiaérdekeltségeit a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza. A tulajdonosváltással összefüggésben az érintettek a Gazdasági Versenyhivatal eljárását kezdeményezik.

Népszava MÉDIA
Kapcsolódó cikkek