Cégvilág

Munkaerőszerzés profi módon a ProjectSpec segítségével

A munkaerőszerzés nem egyszerű feladat a kkv-k számára sem, ebben kínál segítséget a ProjectSpec csapata.

A munkaerő keresés legalább olyan megterhelő feladat tud lenni, mint munkavállalóként felkészülni az állásinterjúkra. A kis- és középvállalkozások, vagyis a KKV-k egyik legnagyobb problémáját a szakképzett HR-esek hiánya okozza. Mivel többségében kis cégekről van szó, amelyek csak kevés kollégát foglalkoztatnak, külön munkaerő menedzsment felállítására általában nincs is lehetőség.

Ezért az új munkavállalók felkutatását és a csapatba történő integrálását sokszor maguk az ügyvezetők vállalják a nyakukba.

Ez a stratégia azonban több szempontból sem hatékony, hiszen olyan időt és energiát von el tőlük, amelyet más, fontosabb tevékenységek végzésére is fordíthatnának.

Ha már Ön is szembesült azzal, hogy egy állás meghirdetése után százával érkeztek a céghez az önéletrajzok, amelyeket képtelenség volt megfelelő módon szűrni, valóban átérzi a probléma lényegét. Mi olyan megoldást kínálunk a KKV munkaerő-keresés gondjaira, ami egy jól felépített módszer mentén vezeti végig a cégvezetőket a folyamat egészén. Nem csak az előzetes igényfelmérésben segítünk, amellyel Ön már tiszta képet kaphat arról, pontosan kire is van szüksége, de zárásként az új munkatárs beilleszkedéséhez is támpontokat adunk.

Fotó: ProjectSpec

Milyen lépésekből áll az általunk kínált munkaerő keresési projekt?

Első körben abban nyújtunk támogatást Önnek, hogy megfogalmazhassa az új munkavállalóval szembeni elvárásait. Milyen típusú kollégát szeretne a csapatába felvenni és milyen teendőket bízna rá szívesen? Az is előfordulhat, hogy némi átszervezéssel, a már meglevő erőforrásokból is megoldást lehet találni a munkaerőhiányra, tehát felesleges egy új munkatárs költségeit vállalnia. A csomag egy olyan listát is tartalmaz, amellyel bármikor ellenőrizheti, hogy megfelelően halad-e a feladattal.

A következő lépésekben a sablonoktól mentes, korrekt és érthető álláshirdetés megfogalmazására kerül sor. Sokan ott vétenek hibát, hogy általánosan fogalmaznak, így olyanok is jelentkeznek a pozícióra, akik alkalmatlanok annak betöltésére. Ha viszont Ön egy könnyen értelmezhető és átlátható hirdetést ad fel, egyszerűbben elérheti a potenciális jelölteket. Közülük pedig az általunk megadott szempontok alapján már gördülékenyen választhatja ki azokat a személyeket, akikkel szívesen megismerkedne egy interjú során.

Az elbeszélgetésekre konkrét és jól bevált technikákkal szolgálunk.

A több körből álló, élményalapú és személyiségi tesztekkel gazdagított interjúkban hiszünk, mivel ezekből elég gyorsan leszűrhető, ki az, aki az Ön tetszését is elnyerheti.

A döntés meghozatala természetesen az Ön kezében van, mi csupán tanácsainkkal és szaktudásunkkal segíthetünk ebben. Amennyiben szerződéskötésre kerülne sor a cég és a munkavállaló között, támogatjuk Önt a folyamat során.

Végezetül, egy előre elkészített, több hónapos tervvel ösztönözzük a leendő kollégáját arra, hogy produktív és elhivatott munkát végezzen a cég számára.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, a honlapunkon található űrlap kitöltésével kérheti ingyenes konzultációnkat.

vállalat munkaeró ProjectSpec kkv önéletrajz
Kapcsolódó cikkek