Cégvilág

Kottából játszik a Rail Cargo Hungaria

Új informatikai megoldások sorát veti be a Rail Cargo Hungária Zrt. – a fejlesztések részleteit Kotiers Román, a társaság igazgatósága tagja ismertette a Világgazdasággal.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. évről évre jelentős összeget, az idén 260 millió forintot fordít informatikai fejlesztésekre. Ezek eredményeként a munkavégzés máris hatékonyabb – közölte a Világgazdasággal Kotiers Román, a Rail Cargo Hungaria igazgatóságának tagja, CFO. Például a társaság egy új megoldása a MOTIS III. 1. fázisa, már az első hónapok tapasztalatai alapján jelentős változást hozott, hiszen a korábbi technológiát korszerű okostelefonokra és Android-alapú operációs rendszerre cserélték. A másik fejlesztés, a Központi Operatív Tehervonat Tervezést segítő Alkalmazás (KOTTA), amely által az üzemirányításhoz szükséges alapvető információk egy felületen érhetőek el a korábbi nyolc helyett. Az alkalmazás kimutatja azt is, ha egy vonat közlekedése elakadt, útjának folytatása további intézkedést igényel.

Kotiers Román – Fotó: Rail Cargo Hungaria

Bevezetésével 20-30 százalékkal nőtt a társaságnál a munkavégzés hatékonysága, az új kommunikációs csatornákon gyorsabban jut el az információ a felhasználókhoz. Szintén friss az RCH palettáján a RailCube, ez fokozatosan veszi át a hosszú és rövid távú tervezés (mozdonyforduló-tervezés, elegytovábbítás), az üzemirányítás és a vezénylés feladatait.

A következő lépcsőfok a mozdonyforduló tervezésének támogatása, az ősszel pedig a mozdony- és üzemirányítás, valamint vezénylés kerül sorra. „Ebben az esetben egy teljesen új funkcionalitásról beszélünk, nevezetesen, hogy az eddigi manuális, Excel-alapú tervezést, irányítást egy integrált platform veszi át. A platform tartalma folyamatosan frissül a tényadatoknak, vagy a módosításoknak köszönhetően, így a kollégák már a naprakész információk és változások, módosítások ismeretében tudnak dolgozni” – hangsúlyozta Kotiers Román.

A további fejlesztésekről, az azoktól várható előnyökről cikkünk a Világgazdaság szerdai számának 15. oldalán olvasható

(Címlapkép: Illusztráció – fotó: MTI/Balogh Zoltán)

logisztika vasút Kotiers Roman Rail Cargo Hungaria
Kapcsolódó cikkek