BUX 43,462.96
+0.01%
BUMIX 3,959.97
+0.08%
CETOP20 2,013.3
0.00%
OTP 10,400
-0.62%
KPACK 3,100
0.00%
0.00%
+4.87%
+0.28%
-1.49%
ZWACK 17,450
+2.35%
0.00%
ANY 1,600
0.00%
RABA 1,150
-1.71%
+4.04%
-0.24%
0.00%
0.00%
+0.63%
+0.41%
+0.12%
0.00%
-0.85%
OTT1 149.2
0.00%
+0.48%
MOL 2,886
+1.55%
+1.79%
ALTEO 2,360
0.00%
0.00%
+1.58%
EHEP 1,640
-7.34%
-6.37%
-0.88%
MKB 1,972
0.00%
0.00%
-0.17%
0.00%
0.00%
SunDell 41,600
0.00%
+0.93%
+0.76%
+0.71%
0.00%
NUTEX 12.75
+2.00%
GOPD 12,700
0.00%
OXOTH 3,740
+7.78%
-0.87%
NAP 1,190
-1.65%
0.00%
0.00%
Forrás
RND Solutions
Cégvilág

Frisshúsban a SPAR a legkedveltebb kiskereskedelmi lánc

A Scores Group piackutatása szerint a kiskereskedelmi láncok közül a SPAR Csoport áruházait kedvelik a legtöbben, ha hústermék vásárlásáról van szó. A lakosság minőségi ellátása érdekében a SPAR több mint 15 éve saját húsüzemet is működtet Magyarországon.

A SPAR Csoport áruházai lettek a kedvenc frisshús vásárlási helyszínek egy reprezentatív internetes kutatás szerint, amelyet a Scores Group végzett el a közelmúltban – értesült a Világgazdaság. A piackutatás a Magyarországon friss húst vásárló felnőtt lakosság körében a húsvásárlási szokásokat elemezte, amelyeket húspultból, hentespultból kimérve, illetve előre csomagoltan az önkiszolgáló hűtőkből és hűtőládákból lehet megvásárolni. Az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a fel nem dolgozott nyers húsok terén a SPAR-t részesítik előnyben a vásárlók országszerte, legyen szó sertésről, marháról, különböző szárnyasokról, vadhúsokról vagy egyéb húsokról, például nyúlról.

„A SPAR a hazai piacra lépése óta elkötelezett a minőségi húsok iránt, s kiemelt figyelmet fordít a magyar vásárlók friss hússal történő ellátására, hiszen a háztartások egyik legfontosabb fogyasztási cikkéről van szó. A kiskereskedelmi láncok közül a SPAR volt az első, amely önálló húsüzemet indított. A REGNUM Húsüzem és Oktatóközpontra az elmúlt 15 évben több mint 8 milliárd forintot költött a SPAR Csoport.

Fotó: Spar

A húsüzem közben nem csak szakmai központtá vált, hanem az ország egyik legmodernebb technológiával rendelkező húsfeldolgozó egysége is lett, ahol 2019-ben 2611 szarvasmarhát és 451 ezer félsertést dolgoztak fel.

A termelés volumene meghaladta a tavalyi üzleti évben a 39 850 tonnát, a magyar beszállítók aránya pedig a 80 százalékot” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A hús az egyik alapvető élelmiszerforrásunk, amely mind a fehérje, mind a nyomelemek, mind pedig a vitaminok szempontjából lényeges eleme a táplálkozásunknak. A SPAR Csoport esetében a pultos hústermékek generálják a nagyobb forgalmat, de a vásárlói trendek egyre inkább megkövetelik az előre csomagolt, előre szeletelt védőgázas vagy vákuumos kényelmi termékek polcon tartását is.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek