BUX 52,877.91
-0.46%
BUMIX 4,330.96
-0.30%
CETOP20 2,499.93
0.00%
OTP 17,875
-0.58%
KPACK 9,200
+8.24%
0.00%
0.00%
+0.51%
-1.82%
ZWACK 16,500
0.00%
0.00%
ANY 1,570
+1.29%
RABA 1,355
-0.37%
0.00%
-0.94%
0.00%
0.00%
+0.45%
-0.72%
-2.30%
-1.46%
-0.64%
OTT1 149.2
0.00%
0.00%
MOL 2,652
-0.30%
-1.32%
ALTEO 2,280
-1.30%
0.00%
+0.80%
EHEP 1,690
0.00%
0.00%
-1.38%
MKB 1,972
0.00%
0.00%
+0.12%
-5.31%
0.00%
SunDell 39,600
0.00%
0.00%
0.00%
+0.62%
0.00%
NUTEX 15.76
+0.13%
GOPD 12,900
0.00%
OXOTH 4,640
+0.65%
+0.89%
NAP 1,750
-3.15%
+5.57%
+0.05%
Forrás
RND Solutions
Cégvilág

Frisshúsban a SPAR a legkedveltebb kiskereskedelmi lánc

A Scores Group piackutatása szerint a kiskereskedelmi láncok közül a SPAR Csoport áruházait kedvelik a legtöbben, ha hústermék vásárlásáról van szó. A lakosság minőségi ellátása érdekében a SPAR több mint 15 éve saját húsüzemet is működtet Magyarországon.

A SPAR Csoport áruházai lettek a kedvenc frisshús vásárlási helyszínek egy reprezentatív internetes kutatás szerint, amelyet a Scores Group végzett el a közelmúltban – értesült a Világgazdaság. A piackutatás a Magyarországon friss húst vásárló felnőtt lakosság körében a húsvásárlási szokásokat elemezte, amelyeket húspultból, hentespultból kimérve, illetve előre csomagoltan az önkiszolgáló hűtőkből és hűtőládákból lehet megvásárolni. Az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a fel nem dolgozott nyers húsok terén a SPAR-t részesítik előnyben a vásárlók országszerte, legyen szó sertésről, marháról, különböző szárnyasokról, vadhúsokról vagy egyéb húsokról, például nyúlról.

„A SPAR a hazai piacra lépése óta elkötelezett a minőségi húsok iránt, s kiemelt figyelmet fordít a magyar vásárlók friss hússal történő ellátására, hiszen a háztartások egyik legfontosabb fogyasztási cikkéről van szó. A kiskereskedelmi láncok közül a SPAR volt az első, amely önálló húsüzemet indított. A REGNUM Húsüzem és Oktatóközpontra az elmúlt 15 évben több mint 8 milliárd forintot költött a SPAR Csoport.

Fotó: Spar

A húsüzem közben nem csak szakmai központtá vált, hanem az ország egyik legmodernebb technológiával rendelkező húsfeldolgozó egysége is lett, ahol 2019-ben 2611 szarvasmarhát és 451 ezer félsertést dolgoztak fel.

A termelés volumene meghaladta a tavalyi üzleti évben a 39 850 tonnát, a magyar beszállítók aránya pedig a 80 százalékot” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A hús az egyik alapvető élelmiszerforrásunk, amely mind a fehérje, mind a nyomelemek, mind pedig a vitaminok szempontjából lényeges eleme a táplálkozásunknak. A SPAR Csoport esetében a pultos hústermékek generálják a nagyobb forgalmat, de a vásárlói trendek egyre inkább megkövetelik az előre csomagolt, előre szeletelt védőgázas vagy vákuumos kényelmi termékek polcon tartását is.

Kapcsolódó cikkek