BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokan nem örültek Bezos sikerének

A Blue Origin alapítója kedden sikeres űrutazást hajtott végre.

Miután Jeff Bezos, az Amazon és a Blue Origin űrkutató cég alapítója június 7-én közölte, hogy testvérével, Mark Bezosszal részt vesz július 20-án a társaság New Shepard rakétájának első űrutazásán, többen petíciót indítottak azért, hogy maradjon is ott – számolt be róla a Business Insider.

Fotó: Blue Origin / AFP

Az egyik petíció „Ne engedjük Jeff Bezos visszatérését a Földre” címmel indult, és több mint 22 ezer támogatója volt.
A másik felhívás kevésbé volt megengedő, hiszen így szólt: „Ne legyenek dollármilliárdosok se a Földön, se az űrben, de ha az utóbbi helyre mennek, akkor maradjanak ott”. Ez nemcsak Bezos ellen szólt, hanem Richard Branson Virgin Galactic-űrutazására és Elon Musk SpaceX projektjére is utal. A petíció elindítói szerint az embereknek nincs szüksége az olyan szupergazdagokra, mint Jeff Bezos, Bill Gates, vagy épp Elon Musk.
Bár a kezdeményezést több mint 185 000 ember szignózta, mindez nem hatotta meg Jeff Bezost, aki kedden sikeres űrutazást hajtott végre, és alig több mint 10 perces repülést követően épségben visszatért a Földre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.