Cégvilág

Elfogyott a csirke, bezárt a gyorsétterem

A Nando"s dél-afrikai gyorsétterem-lánc ötven üzletét kényszerült ideiglenesen bezárni Angliában a krónikus alapanyag-hiány miatt.

A fűszeres, peri peri csirkéjéről híres dél-afrikai gyorsétterem-lánc, a Nando's Egyesült Királyságbeli üzleteinek negyedét, mintegy 50 éttermet kényszerült ideiglenesen bezárni, mert nem jut hozzá ételei alapanyagaihoz. A Nando's erről Twitteren értesítette a potenciális vendégeit, és arról is tájékoztatott, hogy munkatársai egy részét kölcsönadta a beszállítóinak, hogy ezzel is segítse az ellátási láncok újraépítését.

Fotó: Tolga AKMEN / AFP

A jelenlegi helyzetet rémálomként leíró Nando's arról számolt be, hogy a járványhelyzet miatt angliai, skóciai illetve Wales-i éttermeiben is lehúzta a rólót, de arra számít, hogy ezek akár már a hétvégén újranyithatnak. Egy hete a KFC került hasonló helyzetbe; az amerikai láncnak ugyan nem kellett bezárnia nagy-britanniai gyorséttermeit, de több terméke azóta sem kapható, sőt, átmenetileg ételei csomagolásán is változtatott.

A gyorséttermeknél jelentkező probléma forrása a krónikus munkaerő-hiánnyal küszködő szállítmányozó cégeknél van. A szektor már az újranyitás pillanatában mintegy százezer sofőrnek volt híján, és azóta is sokan estek ki a sorból, miután a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgáltató (NHS) által üzemeltetett, koronavírus-applikáció kötelező karantént írt elő számukra. Az mobiltelefonos applikáció jelzi, ha valaki koronavírussal fertőzött személlyel kerül közvetlen kapcsolatba, és felszólítja az illetőt, hogy vonuljon karanténba. Csak azoknak a kontakt-személyeknek nem kell bezárkózniuk, akik már mindkét oltást megkapták, és ezáltal védelmet szereztek a kórokozóval szemben. 

gyorsétterem KFC gyorsétteremlánc Nandos
Kapcsolódó cikkek