A Ginop Plusz 2.1.1-gyel egy időben a jelentkező kisvállalati kör rendelkezésére állnak a Magyar Multi Program és a Zöld Nemzeti Bajnokok támogatásai is. A két kiírásnál ugyanúgy lehet kísérleti-fejlesztési költséget elszámolni, akár 300 millió forintig. E programok együttes keretösszege 130 milliárd forint, így 

a három konstrukció együttvéve csaknem 270 milliárdos forrást biztosít a pályázóknak.

Fotó: Shutterstock

Van tehát bőven lehetőség azok előtt, akik komplex beruházási tervet szeretnének megvalósítani, a vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység ösztönzésének első lépése a Ginop Plusz-2.1.1 esetében azonban az előminősítés. 

Ehhez a kérelmet augusztus 30-ig lehet benyújtani a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalnál (NKFIH). 

Az a projektgazda, akinek az NKFIH legalább 80 pontot ítél meg, október 18-tól beadhatja a támogatási kérelmét. Papadimitropulosz Alex szerint akár az ezret is elérheti a pályázatot benyújtók száma.

A pályázat célja a vállalkozások versenyképességének javítása piacorientált kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeik támogatásával. A projektekkel szemben elvárás, hogy jelentős tudományos vagy műszaki újdonságtartalommal rendelkezzenek, és a fejlesztés eredményeként piacképes terméket, technológiát vagy szolgáltatást hozzanak létre. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az NKFIH akár két-háromszoros túljegyzést is megenged, hiszen statisztikákkal igazolható, hogy a legkiválóbb 40-50 százalék szokott megfelelni a magas elvárásoknak.