Ötletes megoldást találtak ki azoknak a hongkongiaknak, akik a rengetek munka miatt kialvatlanok, ugyanakkor szívesen utaznának, ám ezt szabadidő híján nem tudják megtenni. Az ötlet kitalálói összekötötték a kettőt, ugyanis egy szolgáltatás segítségével utazás közben lehet aludni – számolt be az AP News.

Egy 76 kilométeres, ötórás buszútra lehet befizetni. Azokat az embereket célozzák meg, akik a hosszú utazások során könnyebben elalszanak.

Fotó: AP Photo/Kin Cheung

Amikor a túrákon gondolkodtunk, láttam egy barátom közösségi médiában tett bejegyezését, miszerint a stresszes munkája miatt nem tud aludni éjszaka. Viszont amikor buszon utazott, akkor könnyen álomba szenderült. Az ő hozzászólása inspirált minket, hogy egy buszos túra keretében biztosítsunk alvási lehetőséget az utasoknak

– mondta az ötletgazda Kenneth Kong, az ulu travel marketing- és üzletfejlesztési vezetője.

A jegyárak személyenként 13 és 51 dollár között mozognak, attól függően, hogy az emeletes busz alsó vagy felső szintjén szeretnének helyet foglalni. A többi között szemfedőt és füldugót is biztosítanak az utasoknak a minél pihentetőbb alvás érdekében.

Dr. Shirley Li, a Hongkongi Egyetem alvásklinikájának vezető kutatója szerint a tömegközlekedési eszközökön elalvásra való hajlam egyfajta kondicionálás.

A hongkongi embereknek nincs elég idejük aludni. Ezért más időpontot kell erre használniuk, amikor például napközben utaznak. Néhány ember hajlamos az alváshoz kötni a tömegközlekedést, ezért könnyebben elalszanak a buszon

– mondta Li.

A vállalkozás kezdeti sikert könyvelhetett el, ugyanis a múlt szombati első „alvó buszos túrára” minden jegy elkelt.