A négy nagy könyvvizsgáló cég közül a KPGM és a PwC is hátat fordított Oroszországnak az Ukrajna ellen indított háború miatt, és megszünteti együttműködését fehéroroszországi partnereivel is. A két vállalat közölte: minden kapcsolatot megszakít Oroszországgal. A KPMG-nek több mint 4500 alkalmazottja van Oroszországban és Fehéroroszországban. A PricewaterhouseCoopers 3700 embert foglalkoztat Oroszországban.  

Az Accenture üzleti tanácsadó cég már a múlt héten bezárta oroszországi üzletét, a McKinsey, valamint a Boston Consulting Group pedig felfüggesztette orosz ügyfelei kiszolgálását. Ezután minden tekintet a két másik nagy könyvvizsgálóra, az EY-re és a Deloitte-ra szegeződött, amelyek közül már csak a Deloitte maradt.

Az eszkalálódó háború fényében az EY globális szervezete a továbbiakban nem szolgál ki orosz kormányzati ügyfeleket, állami tulajdonú vállalatokat vagy szankciókkal sújtott szervezeteket és személyeket a világon sehol

– áll az EY hétfői közleményében. 

Fotó: Shutterstock

Az EY megkezdte orosz tagvállalatának átszervezését, hogy leválassza azt a globális hálózatról

– tudatta a cég.

A korábban Ernst & Youngként ismert EY közölte, több mint 4700 alkalmazottja van Oroszországban, amely több mint 30 éve része globális hálózatának. Az EY hozzátette, hogy segíti 700 ukrajnai munkatársát pénzügyi támogatással, áthelyezéssel, szállítással és bevándorlási szolgáltatásokkal.